Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 maj 2019 | 11:30

En kvarts miljon "Game of Thrones"-fans kräver remake i namninsamling

Hatet mot den sista säsongen av "Game of Thrones" når nya nivåer. Spoilervarning!
Namninsamligen "Gör om den åttonde säsongen av "Game of Thrones med kompetenta manusförfattare" har under de senaste femton timmarna lyckats samla in över en kvarts miljon namnunderskrifter. Med ett kommentarsfält fyllt av mer hat än någonsin förr mot seriens båda showrunners David Benioff och D.B. Weiss.
 
Samtidigt måste väl ändå faktumet att så många, på så pass kort tid, kunnat tänka sig att skriva under namnlistan (som givetvis inte kommer att leda till något) betyda att folk verkligen älskar "Game of Thrones" - och framför allt är besvikna över att inte ha fått sina förhoppningar uppfyllda? Vår artikel om det fantastiska arbetet som sker bakom kulisserna av serien har åtminstone lyckats ena fansen om att det finns en hel del saker värda att hylla när det kommer till "Game of Thrones".
 
Men som jag även nämnde då finns det troligtvis en anledning till att George R. R. Martin inte har lyckats skriva klart sin episka historia ännu, efter många års skrivande har exempelvis inte ens arbetet på den sista boken påbörjats. Kanske har även han problem med att få ihop sin gigantiska historia på ett sätt som känns tillfredsställande?
 

Det mest påkostade och snyggaste hat-farvälet någonsin

 
 
Personligen hade jag gärna sett att de tre första avsnitten på årets säsong hade fått avsluta den sjunde - med Aryas dödande av the Night King som vår cliffhanger in i den avslutande säsongen. Vi hade då alla gått in med inställningen att Cersei hade varit vår "big bad", för att i det femte avsnittet haft ihjäl henne och avslutat vår berättelse med en halv säsong där Daenerys var vår nya (och kanske lite mer väntade) skurk. 
 
Det är däremot ofantligt enkelt för mig att uttrycka det önskemålet nu med facit i hand. För troligtvis hade vi ändå suttit här och hatat på "Game of Thrones", som såklart då inte skulle ha levt upp till andra fans förhoppningar. Memes hade skapats. Bollen av hat hade börjat rulla - och vi hade sannolikt suttit här ändå.
 
Jag håller med om väldigt mycket kring kritiken mot serien, efter att vi inte längre kunde luta oss tillbaka på Martins välskrivna böcker. Men med handen på hjärtat, vi har aldrig grävt ned oss på detaljnivå kring någon annan tv-serie på det här sättet tidigare. Det vi klagar på gällande "Game of Thrones" är också sant för de allra flesta större tv-serier. "The Walking Dead", "Lost" och serier av den typen har alltid fått utstå enorma mängder hat under sina senare säsonger. HBO pumpar åtminstone in lika enorma summor pengar som det finns hat och låter oss ta det mest påkostade och snyggaste hat-farvälet någonsin.
 
 
Personligen önskar jag bara att vi alltid var lika hårda gällande "dåliga" manus. För både när det kommer till filmer och serier så brukar det faktiskt vara de påkostade Michael Bay-actiondelarna som säljer mest. Med ett ynka avsnitt kvar av "Game of Thrones" så återstår det att se om hatet hinner stillas något - eller fullkomligt drakexploderar i början av nästa vecka.
 
Om namninsamligen verkligen hade fått HBO att göra om den sista säsongen - hade du skrivit under den då? Kommentera gärna nedan! 
| 16 maj 2019 11:30 |