Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2022 | 17:30

Digitalpremiär för George Millers snygga fantasydrama

Det blev aldrig någon biopremiär för "Tre tusen år av längtan". Men nu finns Millers nya romantiska drama på video-on-demand.
Tilda Swinton, Idris Elba och George Miller gör film ihop. Låter inte det som tre heta önskningar som infrias hos varje cineast?
 
Idag släpps filmen "Tre tusen år av längtan" i Sverige, efter att ha fått världspremiär på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Men tyvärr blev det ingen bioduk för det spektakulära fantasy-äventyret, som floppade i USA och förvisas direkt till VOD-tjänster.
 
I filmen får vi möta Dr. Alithea Binnie (Swinton), en skeptiker och historiker som reser till Istanbul. Där köper hon en gammal lampa som visar sig komma med en ande på köpet... och precis som i sagorna erbjuder han henne tre önskningar.
 
 
Det här är en film som "förför sin publik med två toppskådespelare, spektakulärt vackra scener och effekter värdiga en blockbuster. Men ingen av berättelserna känns tillräckligt gripande eller intressanta. Lite småsegt, faktiskt", kunde man läsa i min recension från Cannes.
 
"Tre tusen år av längtan" finns nu att köpa digitalt hos bland annat SF Anytime.
| 1 november 2022 17:30 |