Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 april 2014 | 12:01

"Gengångare" kommer i amerikansk tappning

Den franska succéserien "Gengångare", som SVT visat, ska amerikaniseras i händerna på "Lost"-producenten Carlton Cuse.

Zombieinvasionen är inte över! Amerikanska kabelkanalen A&E har plockat upp Carlton Cuses version av "Gengångare" direkt till serie, med en första säsong bestående av tio avsnitt, skriver The Hollywood Reporter.

Cuse, som just nu är aktuell med "Psycho"-prequelserien "Bates Motel" och kommande vampyrkrönikan "The Strain", ska både skriva manus och sköta produktionen tillsammans med "True Blood"-producenten Raelle Tucker.

Inspelningarna av "The Returned" börjar i sommar.

Det franska originalet baseras i sin tur på filmen "Les Revenants" av regissören Robin Campillo, och har fått en andra säsong. Den första säsongen handlade om hur sedan länge döda personer plötsligt kommer tillbaka (i samma skick som de en gång var, inte som sönderruttnade vandrande lik) och vilka konsekvenser det får för deras familjer och vänner - och för hela samhället.

- "The Returned" har potentialen att bli en av de mest övertygande dramaserierna någonsin i kabel-TV, tack vare de fenomenala manusen som Carlton och Raelle skrivit, säger A&E-bossen David McKillop.

A&E är långt ifrån ensamma om att tänka "levande död". I kölvattnet av AMC:s monumentala framgångar med "The Walking Dead" vill nu varje amerikansk TV-kanal ha en egen variant. I ABC går för tillfället serien "Resurrection" som bygger på en bok av Jason Mott, men i alla övriga aspekter liknar "Gengångare" till punkt och pricka. NBC håller på med dramat "Babylon Fields" - som först togs fram för CBS redan 2007 - som handlar om hur de döda återuppstår i New York. Även ungdomskanalen The CW har en pilot i ämnet i regi av "Veronica Mars"-skaparen Rob Thomas: "iZombie", efter serietidningen med samma namn.

Börjar zombiegenren bli urvattnad? Vad tycker du? Ska de döda få vara ifred? Kommentera nedan!

| 30 april 2014 12:01 |