Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 augusti 2023 | 22:00

11 nya superkaraktärer vi får följa i den blodiga "The Boys"-spinoffen

Gillade du "The Boys" och "Wednesday"? Prime Video hoppas nog på att just den mixen kommer att få nya superhjälteserien "Gen V" att bli nästa stora succé.
Det börjar närma sig premiär av den efterlängtade "The Boys"-spinoffen "Gen V", en serie som kommer att utspela sig i samma universum som originalserien men istället följa ett gäng yngre superförmågor - vars mål är att en dag ta en plats i The Seven. Vi vet även att några av karaktärerna ur "The Boys" kommer att dyka upp lite sporadiskt som sidokaraktärer i serien, utöver det har det mesta kring handlingen i "Gen V" däremot hållits bakom lås och bom.
 
Men i samband med att man nu ger korta beskrivningar av elva karaktärer i serien så har Prime Video i alla fall äntligen lyft lite på locket kring vad "Gen V" kommer att handla om. Och det är ändå ganska tydligt att man sneglat på "Chilling Adventures of Sabrina" (som man till och med plockat två av skådespelarna från) och "Wednesday" hos Netflix. Men istället för magi så är det superkrafter och kopiösa mängder blod som får stå i fokus. Särskilt med tanke på att en av våra huvudkaraktärer använder sitt eget blod som vapen.
 
Med tanke på att handlingen utspelar sig på ett universitet istället för ett gymnasium/high school så skulle det inte förvåna mig om man även passar på att skruva upp andelen sex och nakna kroppsdelar i "Gen V", i jämförelse med Netflixserierna. Men även här verkar det finnas något hemligt mysterium som plågar skolan, som några av studenterna givetvis bestämmer sig för att utreda samtidigt som man försöker prestera bäst på skolan.
 
Large 55b6d04c5a2d9ea77bd332dfee6d586d genv s1 ut 220704 palbro 00106r cropc3 3000
Lizzie Broadway som Emma, Jaz Sinclair som Marie och Maddie Phillips som Cate i "Gen V". 
 
Jaz Sinclair ("Chilling Adventures of Sabrina") spelar Marie Moreau, en 18-årig superhjälte med förmågan att styra över och använda sitt eget blod som ett vapen. Som en blivande förstaårsstudent vid Godolkin University, som drivs av Vought, är hon nu ivrig över att få bevisa att hon har vad som krävs för att gå med i The Seven. Men efter ett tag skiftar hennes fokus när hon börjar utreda ett oväntat mysterium på skolan.
 
Chance Perdomo ("Chilling Adventures of Sabrina") spelar Andre Anderson. Han är en andraårselev vid Godolkin University och har magnetiska krafter. Han är "Golden Boys" bästa vän och son till den berömda superhjälten, Polarity. Andre har stora skor att fylla när han ska ta över Polarity-namnet när hans pappa går i pension. När Andre inser att något är på gång i skolan bestämmer han sig för att försöka utreda mysteriet på egen hand.
 
Lizze Broadway ("Ghosted") spelar Emma Meyer. Hon är också känd under sitt superhjältenamn "Little Cricket", för sin förmåga att bli superliten. Även om hon är både osäker och naiv, vilket ofta lämnar henne i kniviga situationer, blir hon nära vän med sin förstaårsrumskamrat Marie, och tillsammans så tar de sig an de olika mystiska farorna vid Godolkin University.
 
Shelley Conn som Beelzebub i "Good Omens". 
 
Shelley Conn ("Familjen Bridgerton", "Good Omens") spelar Indira Shetty, dekanus vid Godolkin University. Hon har inga krafter, men hennes bakgrund inom superhjältepsykologi och hennes ojämförliga förmåga att analysera vad som får supes att aktivera sina krafter gör henne oumbärlig för skolan. Hennes mål är att förvandla Godolkin University till den självklara topphögskolan för supes och hon utvecklar ett särskilt intresse av Marie när hon kommer till campus.
 
Maddie Phillips ("Teenage Bounty Hunters") spelar Cate Dunlap. Hon är en andraårselev vid Godolkin University och en god vän med Jordan och Andre. Cate kan övertala människor att göra allt hon befaller med hjälp av sina händer, vilket hon givetvis använder till sin fördel. Kraftfull och självsäker, hon är också Lukes flickvän, vilket gör henne till en av de mest populära unga superhjältarna på campus.
 
Skådespelarna London Thor ("Shameless") och Derek Luh ("Shining Vale") spelar båda två Jordan Li. Jordan är en tävlingsinriktad student vid Godolkin University och någon som kommer att göra vad som helst för att ta sig till toppen. Hen har en unik förmåga att växla mellan man och kvinna, genom vilken olika krafter manifesterar sig - mannen är tuff och oförstörbar, medan kvinnan är smidig och kan skjuta iväg energiexplosioner. Deras distinkta uppsättning krafter gör dem till en framstående talang på Brink's School of Crime Fighting.
 
Asa Germann ("Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer") spelar Sam. Han en lite orolig typ som desperat försöker fly från sina olyckliga omständigheter. Han är extremt kraftfull, med superstyrka och osårbarhet. Men trots detta har han ett gott hjärta och plågas väldigt av olika hallucinationer, som ibland gör det svårt för honom att skilja mellan vad som är – och inte är – verklighet.
 
Patrick Schwarzenegger i "The Staircase"... och ja, Arnold är killens farsa. 
 
Patrick Schwarzenegger ("The Terminal List", "The Staircase") spelar Luke Riordan. Han är även känd under sitt superhjältenamn "Golden Boy", som han fått på grund av sin förmåga att sätta hela sin kropp i brand. Han är sistaårselev vid Godolkin University och har den högsta rankingen, vilket även ökar möjligheterna till att få gå med i The Seven.
 
Sean Patrick Thomas ("Till", "For All Mankind") spelar Polarity, Andres pappa och även en gammal Godolkin University-legend från sina egna dagar på skolan. Polarity förväntar sig att hans son ska följa i hans fotspår genom att ta över Polarity-namnet när han går i pension. Han är säker på att det ligger i Andres öde att bli en del av The Seven - och kommer inte att hålla tillbaka på något för att göra den drömmen till verklighet.
 
Clancy Brown i "Ahsoka" som nyligen också haft premiär.
 
Clancy Brown ("Ahsoka", "Billions", "Nyckeln till frihet") spelar professor Rich "Brink" Brinkerhoff, en känd professor i brottsbekämpning vid Godolkin University som bland annat undervisat superhjältar som A-Train, Queen Maeve och The Deep. Han gör allt för att vaska fram den bästa möjliga kandidaten vid Godolkin University för att gå med i The Seven, och tror att Golden Boy har vad som krävs för att bli nästa.
 
Marco Pigossi ("Osynlig stad") spelar Dr. Edison Cardosa, en begåvad läkare med särskilda band till Godolkin University.
 
 
Premiären av den första "Gen V"-säsongen är satt till den 29 september, så det är bara lite drygt en månad kvar tills vi får se om kombinationen av "The Boys" och "Wednesday"/"Chilling Adventures of Sabrina" kommer att bli en succé för Prime Video. Något säger mig i alla fall att det finns en stor potential för serien att nå ut till en bred publik.
 

Läs också: Amazon Prime Video skrotar två hyllade serier - skyller på Hollywoodstrejken

 
Kommer du att ge "Gen V" en chans under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 23 augusti 2023 22:00 |