Serie

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2023 | 10:15

Amazon Prime Video skrotar två hyllade serier - skyller på Hollywoodstrejken

"Skitsnack", svarar skaparen bakom "A League of Their Own" som blivit lovad en andra säsong.
Hollywoodstrejken har pågått hela sommaren och visar ännu inga tecken på att komma till en lösning snart.
 
Mitt i denna osäkra tid passar Amazon på att lägga ned två av sina nyare tv-serier. Dramakomedin "A League of Their Own" och sci-fi-serien "The Peripheral" får inte fortsätta - trots att båda hade blivit förnyade för en andra säsong. Deadline anger den pågående strejken som en orsak.
 
Abbi Jacobson, showrunner bakom "A League of Their Own", håller inte med:
 
"Att skylla nedläggningen på strejken är skitsnack och fegt. Men det här inlägget ska inte handla om det, utan om den speciella serie jag har fått göra med så många begåvade människor. Jag är så stolt över den", skriver hon på Instagram.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av @abbijacobson

 
TV-serien "A League of Their Own" bygger på filmen "Tjejligan" från 1992, som i sin tur inspirerades av verkliga händelser. Seriens första säsong följer ett kvinnligt baseball-lag som försöker bli tagna på allvar i sportens värld under 1940-talet.
 
 
Hollywood Reporter skriver att påkostade "The Peripheral", med Chloe Grace Moretz i huvudrollen, påbörjade sin förproduktion i maj. Serien är ett mysterium som utspelar sig i en högteknologisk framtid, där en kvinna upptäcker en alternativ verklighet.
 
Båda serierna har höga betyg på IMDb (7,6) och tog emot goda recensioner när de släpptes under 2022. Att Prime Video nu lägger ned båda lär säkert göra en del fans besvikna.
| 19 augusti 2023 10:15 |