Skribent

Alexander Dunerfors

10 april 2014 | 11:01

Gaydrama nästa för Roland Emmerich

"War Horse"-stjärnan Jeremy Irvine blir huvudpersonen i verklighetsbaserade "Stonewall".

En blir alltid lika förvånad när Roland Emmerich väljer att göra en film som inte låter honom krossa Vita huset eller Hollywoodskylten med rymdskepp eller tornados. Men mastodontregissören gjorde häromåret en avstickare till dramagenren med "Anonym", och snart blir det mer. I kommande filmen "Stonewall" är det snarare fördomar som ska krossas än kända landmärken.

Filmskaparen, som själv är öppet homosexuell och en förespråkare för gayrättigheter, släppte nyheten på sin Facebooksida.

Stonewall syftar på det välkända upproret i New York år 1969, som började när polisen stormade en gaybar i Greenwich Village. För första gången slog gaysamhället tillbaka, vilket senare blev starten på en lång kamp för homorättigheter och på det Pridefirande som än idag pågår i många städer världen över.

Jeremy Irvine spelar huvudrollen som en ung man som får sig en ögonöppnare mitt under upploppen. Vi minns Irvine från Steven Spielbergs "War Horse" och han spelar närmast i "The Railway Man" med Nicole Kidman och Colin Firth.

Vad gäller Emmerich så har han inte övergett blockbusters helt, och ska fortfarande leverera en uppföljare till "Independence Day" sommaren 2016.

| 10 april 2014 11:01 |