Trailer

Skribent

Tobias Andersson

26 januari 2023 | 20:15

Gängkriminalitet under lupp i nya svenska dramathrillern "Bullets"

Realistiska thrillern "Bullets" ska visa utanförskapets mekanismer när ungdomar rekryteras till kriminalitetens undre värld. Kolla in trailern!
Förbered dig på att bli omskakad i nya, svenska thrillern ”Bullets” som skildrar en 12-årig pojkes dröm om att bli veterinär men som istället dras in i den kriminella banans onda spiral efter att ha hjälpt sin bästa vän ur knipa.
 
I rollerna ser vi bland annat artisten och skådespelaren Khalil Ghazal som syns i Netflix "Snabba Cash"-serie. Kardo Razzazi ("Top Dog") och Isa Aouifia ("Beck") är också med i dramat.  
 
Regissören Peter Pontikis har som ambition att skildra den svidande verklighet som sker i förorterna strax utanför huvudstaden och byggt filmen på insamlad information från krimforskare, polis och socialtjänsten. En halvdokumentär om man så vill kalla filmen för det.
 
– Det som vi har försökt att göra med ”Bullets” är att gå bakom tidningsrubrikerna och gå djupare i att visa på vilka mekanismer som faktiskt låter det här ske, sa Peter Pontikis när han presenterade filmen hos Svenska Filminstitutet.
 
Som en samhällskommentar har filmen visats under Almedalsveckan 2022 och tidigare i höstas förhandsvisats för inbjuden publik. Inget premiärdatum är avtäckt men någon gång i vår ska den släppas för allmänheten.
 
Släng ett öga på trailern nedan och se Pontikis presentation av "Bullets".
 
| 26 januari 2023 20:15 |