Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 september 2020 | 20:07

Trailer: Gängkrig råder på gatorna i "Cyberpunk 2077"

CD Project Red har visat upp två nya trailers för deras kommande spel "Cyberpunk 2077".
Under en direktsändning kallad "Night City Wire" om det kommande spelet "Cyberpunk 2077", av utvecklarna CD Project Red som ligger bakom "The Witcher III: Wild Hunt", fick vi se två nya trailers om staden Night City och gängen som härjar på dess gator. 
 
Här kan du se hela sändningen i efterhand: 
 
 
I den första trailern får vi lära känna staden Night City bättre, med nya platser och personligheter i den farliga och mörka framtidsmetropolen. Vi får bland annat se huvudpersonen V käka mat på ett snabbhak, en neonsprudlande talkshow och ett smakprov på det hänsynslösa våldet som pågår på gatorna.
 
Det verkar onekligen vara en stor och varierande stad att utforska, nästan så att jag får lite svindel på allt man kan göra och kommer missa. 
 
 
I den andra trailern får vi lära känna de olika gängen som du kan förhandla med eller slåss mot för att överleva. Ett av gängen är "Maelstrom", som består av cybernetiskt uppgraderade ligister som inte tvekar att döda oskyldiga tonåringar för att ha något att göra. Ett annat är de patriotiska och bilförande "The 6th Street", som gärna partajar med lite hembrygd sprit efter en lyckad räd. 
 
Eftersom protagonisten V är en legosoldat som följer en viss typ av regler och lagar, går det inte att gå med i gängen. Däremot lär det finnas mängder med uppdrag och berättelser att ta del av från dem. 
 
 
Vi har tidigare fått veta att det svenska bandet Refused har spelat in nya låtar till det fiktiva bandet SAMURAI, där skådespelaren Keanu Reeves lånar sitt utseende och röst till sångaren. 
 
 
För den som ska spela på dator har CD Project Red även visat hur pass kraftig burk du behöver för att det ska fungera. 
 
F3ea6d5daead67ffdf41feceec9fbced 1424225
 
"Cyberpunk 2077" släpps till Playstation 4, Xbox One, Google Stadia och PC den 19 november. Vid ett senare tillfälle kommer det även till Playstation 5 och Xbox Series X, i en grafiskt uppgraderad version. 
 
Spelet ser helt klart lovande ut och är en av de titlarna som vi på MovieZine ser mest fram emot under hösten. Förhoppningsvis är det inte för ambitiöst och blir för överväldigande med sin enorma stad, mängder av sysslor och till synes komplicerade berättelse.
 
Vad tycker du om de nya klippen från "Cyberpunk 2077"? 
| 18 september 2020 20:07 |