Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 augusti 2020 | 19:42

Tunga vapen, svenskt band och stora val i "Cyberpunk 2077"

CD Project Red har visat mer från deras kommande "Cyberpunk 2077", som släpps senare i höst.
Under en direktsänd presentation kallad "Night City Wire" om det kommande "Cyberpunk 2077", av utvecklarna CD Project Red som ligger bakom "The Witcher III: Wild Hunt", visades bland annat en ny trailer om de olika bakgrunderna din karaktär kan ha och en intervju med det svenska bandet Refused. 
 
Här kan du se hela sändningen i efterhand: 
 
 
De olika bakgrunderna du kan välja bestämmer hur ditt äventyr börjar, ger dig olika inblickar i ogästvänliga världen det hela utspelar sig i och påverkar dina valmöjligheter under resten av berättelsen. 
 
Väljer du "Street Kid" har du levt ett hårt liv på de ruffa gatorna i staden Night City fyllt av gängkrig, biljakter och droger. Som "Nomad" kommer du från de karga ökenlandskapen utanför staden där familjen och livet på bilvägarna är allt. Är du "Corpo" lever du ett mer högklassigt liv som anställd i det stora bolaget Arasaka. 
 
 
Det är tidigare känt att det svenska bandet Refused medverkar i spelet, som det fiktiva bandet SAMURAI där skådespelaren Keanu Reeves (mest känd från "The Matrix"-trilogin) spelar frontmannen Johnny Silverhand.
 
I sändningen berättar sångaren Dennis Lyxzén hur de fick gigget i "Cyberpunk 2077" och hur de tagit sig an uppdraget att göra musik åt ett fiktivt band. 
 
"Jag skulle inte skriva de här texterna själv, så det är ganska intressant att gå in i tankesättet hos den här karaktären och vad den skulle skriva om. Det är intressant att få försöka fånga han och spelets språk", säger Dennis Lyxzen. 
 
En ny låt, kallad "A Like Supreme" har även släppts, på Youtube och Spotify
 
 
Vi fick även en inblick i ett gäng olika vapen du kan använda för att besegra allt som kommer i din väg, som ett enormt lasergevär kallat "Tsunami Nekomata" eller ett elektriskt samurajsvärd.
 
Tidigare har striderna sett en aning halvdana och tröga ut, men det ser helt klart ut som att utvecklarna har tagit till sig kritiken och gjort de lite mer bombastiska, samtidigt som de balanserat action med rollspel. 
 
 
"Cyberpunk 2077" har försenats flera gånger, men tanken är att det ska släppas till PS4, Xbox One och PC den 19 november. Vid ett senare skede kommer det även till Playstation 5 och Xbox Series X.
 
Spelet ser oerhört ambitiöst ut med sin stora värld, många valmöjligheter och träffsäkra estetik. Förhoppningsvis blir det inte för stort och ett allt för överväldigande projekt att ta sig an. 
 
Är du peppad på "Cyberpunk 2077"? 
| 10 augusti 2020 19:42 |