Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 oktober 2022 | 09:00

Har vi redan fått se Gandalf i ”Sagan om ringen: Maktens ringar”?

Seriens showrunners svarar på den stora frågan: vem är egentligen den mystiske filuren som smyger runt bland hårfotarna?
Många frågor fick sina svar i veckans pampiga säsongsfinal av ”Maktens ringar”. Andra kvarstår, bland annat om vem Främlingen som kom från skyn egentligen är. Ledtrådarna pekar onekligen mot en viss mäktig trollkarl vi känner mycket väl från ”Sagan om ringen”-filmerna - men seriens skapare vill inte bekräfta hans sanna identitet riktigt än.
 
Under en presskonferens kommenterar showrunner Patrick McKay på repliken ”Följ alltid din näsa” som många tittare har kopplat ihop med Gandalf.
 
- Jag kan säga att ja, de orden och annat han gör känns igen hos Gandalf. Men det finns också andra saker han gör som vi kopplar till andra trollkarlar.
 
- Vi vet från böckerna att Saruman har rest österut. Vi vet att de blå trollkarlarna också har gjort det. Vi vet att Saruman och kanske någon av de blå trollkarlarna har kämpat mot mörkrets lockelser, och det är något vi har kunnat se även hos den här karaktären.
 
 
 
Frågan om Främlingens namn är alltså inte definitivt besvarad - och hans sökande efter sin identitet kommer att fortsätta i den andra säsongen. Seriens medskapare JD Payne tillägger:
 
- Vi vill att publiken ska följa med honom på den här resan. Namnet betyder inget för honom just nu. Han måste ta reda på vem han är, oavsett vad hans namn är. Men det kommer en tid då Främlingen är redo att visa sin rätta identitet.
 
 
Hela första säsongen av ”Sagan om ringen: Maktens ringar” finns nu att streama på Prime Video.
| 15 oktober 2022 09:00 |