Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 mars 2016 | 20:30

"Game of Thrones"-historiens största slag att vänta i säsong sex

Seriens producenter Dan Weiss och David Benioff säger att den kommande säsongen är den bästa de någonsin gjort.
Ja, det kanske inte är så förvånande när folk som ligger bakom filmer och serier själva är nöjda med sina verk. Men när man har en så pass stark bakkatalog som Dan Weiss och David Benioff har med sina fem säsonger av "Game of Thrones", får orden genast lite mera tyngd.

I en intervju med EW sa Benioff så här om att den kommande sjätte säsongen blir seriens bästa hittills:

- Hela säsongen. Dan och jag pratar mycket om det. Det här inte vi som försöker hajpa upp det. Vanligtvis så finns det en eller två avsnitt som vi är lite nervösa inför, som kanske inte blev riktigt så bra som vi hade hoppats. Den här säsongen finns det inte ett enda svagt avsnitt. Vi hade fantastiska regissörer som visste vad de gjorde, parade med grymma filmfotografer. Vi trodde redan vid manusstadiet att det här kanske kunde bli vår allra starkaste säsong. Och sedan kom avsnitten in och var ännu bättre än vad vi hade hoppats på. Man ska alltid vara försiktig med att säga att "det här är den bästa säsongen hittills", för det är väldigt subjektivt, och jag och Dan är så pass nära materialet så det är omöjligt för oss att se på det på ett opartiskt sätt. Men det är verkligen min känsla nu när jag sett alla avsnitt tillsammans att det här är den bästa säsongen vi gjort. Det är också den jag är allra stoltast över, för den var svårast att göra.

Manusförfattaren och producenten Bryan Cogman hintade också om att säsongen kommer göra plats för det största slaget i "Game of Thrones" historia:

- Det är definitivt den största actionsekvensen hittills. Vi har alltid velat komma till ett ställe, historiemässigt och budgetmässigt och tidsmässigt och resursmässigt, där det är möjligt för oss att göra ett riktigt slag, med en armé på ena sidan och en armé på andra sidan.

Vem som har fått regissera just det avsnittet? Jo, mannen som regisserade "Hardhome" från förra säsongen, Miguel Sapochnik.

Här är den senaste trailern:


Sjätte säsongen av "Game of Thrones" får premiär den 24:e april.
| 22 mars 2016 20:30 |