Film

Skribent

Richard Hammar

1 april 2017 | 17:00

"G.I. Joe"-filmerna får en ny, modernare reboot

Om du är en av de som väntar på en "G.I. Joe 3" så kan du sluta med det, Hasbro meddelar att man kommer att starta om franchisen för att skapa en filmserie som har ett mer modernt utseende, vad det nu betyder.
Istället för att gå vidare med den länge liggande "G.I. Joe 3" väljer Hasbro att starta om hela filmserien. Enligt studion själva behöver de soldatcentrerade leksakerna en mer modern tillvägagång för den stora duken.
 
Detta kan också ha att göra med att Hasbro fortfarande är angelägna om att etablera sitt egna filmiska universum i samma anda som Marvel och DC. Studion har redan kommit långt med "Transformers" och vill nu göra detsamma med "G.I Joe". Men inga planer finns än på att korsa det två olika filmserierna.
 
I en intervju med L.A. Times berättar Hasbro Studios chefer Stephen David och Simon Waters följande:
 
- Världen har förändrats, och jag tror att du kommer att se "G.I. Joe" förändras med den. Det kommer att bli en mycket mer modern syn på hela serien, och som gör det möjligt för oss att utveckla de olika karaktärerna.
 
Stephen David fortsatte med att säga:
 
- Det är en annan typ av '"Joe", en som fortfarande går hem hos "Joe"-fans men som också ger en mer bredare publik och expanderar den internationellt och inom landet.
 
Bland kritiker blev både "G.I. Joe: The Rise of Cobra" (2009) och uppföljaren "G.I. Joe: Retaliation" (2013) sågade men de drog in relativt bra med pengar. Trots stora namn i rollistorna så föll filmerna rätt platt när det kom till manus. Hasbro verkar känna att "G.I. Joe" har tillräckligt med popularitet inom serietidningar, leksaker och animerade tv-serier för attt försöka på nytt med filmerna, men frågan är om det kommer gå hem.
 
Vad tror ni, behöver Hasbro ge filmserien nytt liv? Kommentera nedan.
| 1 april 2017 17:00 |