Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2021 | 11:20

Klart för fyra nya Beckfilmer - spelas in våren 2021

TV4 och C More fortsätter på deckarserien - men kommer Peter Haber tillbaka i huvudrollen?
Den senaste omgången av Beckfilmer hör just nu till de mest streamade titlarna på C More. Och mer ska det bli. TV4 Media har påbörjat arbetet med ytterligare fyra filmer, kan MovieZine bekräfta. Expressens tv-blogg var först med nyheten.
 
– Ja, nu är det klart att det blir nya ”Beck”-filmer. Känns otroligt kul att äntligen kunna berätta detta för alla ”Beck”-fans. Efter att ”Beck – Den förlorade sonen” har haft premiär den 5 februari så startar vi inspelningarna av fyra nya filmer, kommenterar producent Niva Westlin Dahl.
 
Med eller utan Peter Haber?
 
Men den stora frågan är huruvida Peter Haber, som spelat kommissarie Martin Beck i 42 långfilmer sedan 1997, fortsätter i rollen. I de senaste filmerna har tittarna fått se Beck kämpa med en svår diagnos och bli allt svagare. 
 
TV4 vill för närvarande inte bekräfta Habers medverkan i de nya filmerna, men hälsar att mer info kommer efter nästa film. "Beck - Den förlorade sonen" har premiär 5 februari och kommer antagligen besvara frågan om Martin Becks öde.
 
Streamingpremiär nästa vinter
 
Becks team består för närvarande av Jennie Silfverhjelm (Alex Beijer), Måns Nathanaelson (Oskar) och Martin Wallström (Josef). I återkommande roller syns också Anna Asp och Jonas Karlsson. 
 
Inspelningarna börjar i Stockholm i februari. De nya filmerna siktar på premiär på C More redan till hösten/vintern 2021. 
 
 
Här är de senaste Beckfilmerna:
 
"Beck - Undercover" - nu på C More
"Beck - Döden i Samarra" - nu på C More
"Beck - Den förlorade sonen" - premiär 5 februari 2021
| 12 januari 2021 11:20 |