Film

Skribent

Viktor Jerner

5 november 2015 | 12:30

Tre utsökta posters från "The Revenant" har landat

Tre posters från en av vinterns mest efterlängtade filmer har landat och det är inte vem som helst som ligger bakom dem.

Det är nämligen de senaste skapelserna från allas vår Neil Kellerhouse. Känns det namnet bekant? För många är nog svaret på den frågan "nej", och det tänkte jag ta och ändra på här och nu. För oavsett hur känd eller okänd Kellerhouse är så finns det en väldigt stor chans att ni som läser detta har sett och uppskattar hans verk. Hans samarbeten med regissörer som David Fincher, Terrence Malick, Steven Soderbergh och Jonathan Glazer har gett resultat som ofta landar på diverse topplistor när det gångna årets snyggaste filmposters ska koras. Jag personligen älskar hans stil på alla sätt, den är avskalad och enkel samtidigt som den är experimentell och rå. Här har ni ett axplock ur hans portfolio: 


I år har Kellerhouse för första gången samarbetat med Alejandro González Iñárritu, vars film "The Revenant" dyker upp på svenska biografer i slutet på januari. Med tanke på att detta är min tveklöst mest efterlängtade film just nu är dessa posters - som ni kan beskåda nedan - lite som en tidig och ytterst uppskattad julklapp. Särskilt den minimalistiska och stilrena teaserpostern tycker jag är fullkomligt utsökt, men även karaktärsvarianterna med Leonardo DiCaprio och Tom Hardy är grymt snygga. 
Alla tre sida vid sida:


Kände ni till Kellerhouse sedan tidigare? Vad tycks om stilen? 

| 5 november 2015 12:30 |