Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2021 | 14:00

"Fucking Åmål" och andra Moodysoon-filmer finns nu att streama

Nu blir det även nypremiär för "Tillsammans", "Lilja 4-Ever" och "Vi är bäst!".
Artikeln innehåller köplänkar.
 
1998 års tonårsdrama "Fucking Åmål" är en av Sveriges mest populära och banbrytande filmer genom tiderna. Filmen om uttråkade Elin och ensamma Agnes som hittar varann i en sömnig småstad blev en jättesuccé för regidebutanten Lukas Moodysson, och kom att definiera en hel generation. Än idag jämförs allt nytt i ungdomsgenren med "Fucking Åmål", en ribba som få kan nå upp till.
 
Trots det har filmen varit notoriskt otillgänglig på video-on-demand och streamingtjänster - fram till nu. I veckan släpps äntligen "Fucking Åmål", plus tre andra Lukas Moodysson-titlar, som digital köp- och hyrfilm. Du hittar dem exempelvis på tjänster som Blockbuster och SF Anytime.
 
Ola Rapace och Shanti Roney i "Tillsammans".
 
Samtidigt som "Fucking Åmål" blir det nu även nypremiär för kollektiv-komedin "Tillsammans" (2000), starka trafficking-skildringen "Lilja 4-Ever" (2002) och regissörens senaste långfilm, musikdramat "Vi är bäst!" (2013).

Samtliga fyra filmer finns också i en nyutgåva på bluray. Du hittar dem på Discshop för 99 kr styck.

Tyvärr inget hopp för Moodyssons mindre kända och mindre publikvänliga filmer "Ett hål i mitt hjärta" (2004) eller "Container" (2006). Inte heller finns hans engelskspråkiga debut "Mammut" (2009) med Michelle Williams att streama för tillfället.
| 24 augusti 2021 14:00 |