Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 oktober 2013 | 10:01

"Frasier" hade återträff: Fem kul fakta som framkom

Visste ni till exempel att Kelsey Grammer inte ville ha någon spinoff från början utan hade hoppats att "Frasier" skulle ha gått i graven med "Skål"?

Tur för fansen att det inte blev så. Komediserien "Frasier" var en av få spinoffer som lyckats lika väl, om inte bättre, som sin ursprungsserie. I det här fallet fick båda serierna elva säsonger var.

Det är Entertainment Weekly som tillsammans med morgon-TV-programmet "Good Morning America" anordnat en hel vecka fylld av TV- och filmåterföreningar. I denna har alltså "Frasier" ingått. Kelsey Grammer (Frasier), David Hyde Pierce (Niles) och John Mahoney (Martin) träffades i Chicago medan Peri Gilpen (Roz) och Jane Leeves (Daphne) möttes upp i Los Angeles för att prata TV-minnen.

Här är fem kul fakta som framkom (utöver det som bjussades på i ingressen):

1. Roz skulle från början spelats av Lisa Kudrow - men hon hann bara ha rollen ett par dagar, sen kom en liten TV-serie vid namn "Vänner" och snodde henne.

2. Kelsey Grammer var noga med att få inskrivet i kontraktet att Frasier skulle vara ogift och att hans TV-son bara skulle göra sporadiska inhopp. Men han glömde nämna att han inte ville ha med djur... enter Eddie, Jack Russell-terriern som TV-pappan Martin ägde. 

3. Den som trodde att John Mahoney (Martin) och hunden Eddie gick bra ihop, trodde fel. "Folk tror alltid att vi var bästa vänner, men så var det inte. Han attackerade mig två gånger", säger Mahoney i intervjun.

4. David Hyde Pierce (Niles) kollade på massor av "Skål"-avsnitt och lärde sig Grammers manér. På så sätt kunde han bli en "bättre bror" till Frasier.

5. Jane Leeves var den första som insåg att det skulle kunna bli något romantiskt mellan hennes rollfigur Daphne och Niles. Redan under första pressfotograferingen nämnde hon det för David Hyde Pierce. Och så blev det, så småningom.

"Frasier" höll på från 1993 till 2004 och kallades ofta en "intellektuell komediserie". Den handlade om radiopsykologen Frasier Crane och hans jobb och hans familj. Under sina elva år i rutan vann "Frasier" hela 37 Emmy-statyetter och tre Golden Globes.

Källor: Zap2it.com, EW.com, ABC.com.

| 22 oktober 2013 10:01 |