Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

8 juni 2023 | 16:30

Frankenstein-vibbar i skruvad ny sci-fi med Willem Dafoe. Höstens arthouse-snackis?

Missa inte den nya trailern till ”Poor Things” med Emma Stone. Yorgos Lanthimos första långfilm på fem år släpps i september.
Yorgos Lanthimos är äntligen tillbaka, och då vet filmälskare att man bör spetsa ögon och öron. Den grekiske filmskaparen har tidigare skämt bort oss med filmer som den skruvade ”Dogtooth” (2009) och vackra kostymdramat ”The Favourite” (2018). Hans senaste skapelse, ”Poor Things”, verkar mixa lite av båda med en stänk fantasysaga och inte så lite Frankenstein-influenser.
 
Här ser vi Willem Dafoe i rollen som forskaren Dr. Baxter som återupplivar sin döda dotter Bella (Emma Stone). Nu måste Bella lära sig allt om livet på nytt. Hungrig på kunskap om världen flyr hon tillsammans med advokaten Duncan (Mark Ruffalo) på ett äventyr som tar dem genom kontinenter.
 
Njut av den nya trailern här:
 
 
Visst är det skönt att se Lanthimos tillbaka? ”Poor Things” får europeisk premiär den 8 september - jag gissar på en tur på Venedigs filmfestival innan dess. Vi får se när filmen hittar till Sverige men förhoppningsvis dröjer det inte länge.
| 8 juni 2023 16:30 |