Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 januari 2024 | 10:00

Francis Ford Coppola har jobbat med sitt drömprojekt i 40 år - får premiär "inom några månader"

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge, brukar det heta, men nu är den legendariske regissörens scifi-epos "Megalopolis" snart här.
"Megalopolis" har varit Francis Ford Coppolas passionsprojekt i årtionden, han har jobbat med manuset sedan 80-talet. 2001 hade projektet äntligen kommit igång men terrorattackerna den 11 september det året satte rejäla käppar i hjulet. Det skulle dröja drygt 20 år till men i november 2022 började kamerorna rulla.
 
Nu är filmen alltså snart i mål, och premiären verkar ligga närmare än vad vi kanske väntat oss.
 
Coppola gästade nyligen poddcasten, vilken sajten ComicBook.com lyssnade på, där regissören berättade och bekräftade att även om det inte finns något exakt datum ännu så behöver vi knappast hålla andan:
 
- Det kommer bara att dröja några månader så är den ute. Allt jag kan säga är att jag älskar skådespelarna i den. Det är ovanligt, och det är aldrig tråkigt. Förutom det, vänta och se.
 
"Megalopolis" handlar om en arkitekt som vill återuppbygga New York City som en utopi baserad på gamla Rom, efter att en katastrof har ödelagt staden. Framför kameran kommer vi (bland många andra) bland annat få se Adam Driver, Forest Whitaker, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman och Giancarlo Esposito
 

Läs också: Francis Ford Coppola tänker på romarriket - men hur ofta?

| 9 januari 2024 10:00 |