Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

1 oktober 2023 | 18:45

Francis Ford Coppola tänker på romarriket - men hur ofta?

Man behöver inte vara ung influencer för att haka på TikTok-trender. Fråga Francis Ford Coppola. Han har redan gett sitt svar på den frågan om romarriket, och hur det är kopplat till "Megalopolis".
Enligt Novus tänker ungefär 150 000 svenska män mellan 18 och 85 år dagligen på romarriket, berättar Expressen. Det är fem procent av befolkningen. Hur hög siffran är internationellt vet vi inte men sociala medier indikerar att det är många, och mästerregissören Francis Ford Coopola är en av dem.
 
Det var i fredags som Coppola på sitt Instagram-konto besvarade den högaktuella frågan om hur ofta han tänker på romarriket:
 
- Ganska mycket. Eftersom den romerska republiken tjänade som exempel för mitt land Amerika och dess institutioner, och var inspirationen för min kommande film "Megalopolis". 
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola)

 
"Megalopolis" handlar om en arkitekt som efter en förödande katastrof vill återuppbygga New York till ett utopia. Det har varit ett passionsprojekt för Coppola, som velat göra filmen sedan 80-talet, och är äntligen på gång. "Megalopolis" blev färdiginspelat i våras och siktet är inställt på ett släpp 2024.
 
Det här har vi fått veta tack vare The Hollywood Reporter, som också berättar att Francis Ford Coppolas fascination med romarna är kopplat till republikens kamp mellan politiska partier, och dess mäktiga företrädares jakt på mer makt och pengar, och dess skadliga effekter. Vilket med lite fantasi går att relatera även till mer moderna tider, misstänker jag.
 
Trenden, som det senaste året har fått stort genomslag på sociala medier och framför allt TikTok, handlar om hur kvinnor frågar sina manliga partners hur ofta de tänker på just romerska riket. Den sägs ha börjat hos den svenska influencern Saskia Cort, medan andra säger sig ha undrat samma sak mycket längre än så.
 
Hur ofta tänker du på romarriket?
| 1 oktober 2023 18:45 |