Film

Skribent

Användare borttagen

2 april 2019 | 15:00

Framtiden för "Gambit" ligger i Disneys händer

En filmatisering av "X-Men"-karaktären har varit i utveckling under en väldigt lång period.
Först var det regissören Rupert Wyatt ("Rise of the Planet of the Apes") under 2015, men han lämnade på grund av schemakonflikter. Sedan blev det Doug Liman ("Edge of Tomorrow"), som även han hoppade av. Näst på tur var Gore Verbinski ("A Cure for Wellness"), som blev den senaste regissören att avgå projektet.
 
20th Century Fox:s "X-Men"-projekt "Gambit", med Channing Tatum som titelkaraktären, har försökt komma igång med produktionen under flera år nu utan några som helst resultat. Det verkar fortfarande som att filmen är i en oklar situation, då Disney nu äger den legendariska filmstudion Fox.
 
Under ett pressevent för den kommande "The Twilight Zone", berättar producenten Simon Kinberg om situationen kring alla Fox-producerade filmer (vilket inkluderar "Gambit"): 
 
- Alla filmer från Fox håller på att utvärderas. Jag älskar idén att Gambit spelas av Channing Tatum och tycker vi har ett riktigt bra manus för den. Det är en roll som Channing är född att spela. Det är en karaktär som jag växte upp med och vet att fansen älskar. Så jag misstänker och hoppas att det händer. 
 
Tidigare i år var det så svårt att hitta den rätta regissören att till och med Channing själv var intresserad att regissera, så detta är något vi helt enkelt får avvakta med. 
 
De två sista Fox-producerade "X-Men"-filmerna är "Dark Phoenix" och "The New Mutants". "Dark Phoenix", som är skriven och regisserad av Kinberg, har premiär 7 juni. "The New Mutants" har för närvarande ett svenskt premiärdatum den 2 augusti. 
| 2 april 2019 15:00 |