Film

Skribent

MovieZine

8 maj 2017 | 22:00

Regissören Doug Liman förklarar varför han lämnade X-Men-filmen "Gambit"

"Jag fick aldrig en koppling."
Filmen om den gamle X-Men-favoriten Gambit har under de senaste åren stött på problem efter problem. Främst i form av avhoppande regissörer. Den senaste att hoppa av, Doug Liman, berättade nyligen i en intervju varför han valde att lämna projektet efter att i sin tur ha tagit över det efter Rupert Wyatt.
 
- Jag fick aldrig en koppling till filmen. För många av de här filmerna får jag inte en koppling från första dagen, men jag brukar hitta en koppling efter ett tag. Här hittade jag aldrig den. Jag hittar inte alltid kopplingen. Jag vill alltid försöka göra filmer som hade blivit väldigt annorlunda om någon annan hade gjort dem. När jag skulle göra "Swingers" så visade jag manuset för en kompis och hon sa: "Varför vill du göra den här filmen? Karaktären Trent (som spelades av Vince Vaughn) är helt osympatisk. Jag svarade: "Jag älskar Trent! Han är anledningen till varför jag  vill göra den  här filmen!"
 
- Hon svarade: "Du är galen! Han är fullkomligt osympatisk!" Och sedan gjorde jag filmen och när hon hade sett den sa hon: "Du hade rätt, han är sympatisk." Och sedan efter det skulle jag göra "Go", och jag visade samma kompis det här nya manuset och hon sa återigen: "Jag förstår inte varför du vill göra den här filmen. Ingen i den här filmen är sympatisk. Och precis i det ögonblicket så klickade allt för mig. Jag kände direkt att jag ville göra "Go" av samma anledning som jag hade velat göra "Swingers". Om någon annan hade gjort "Swingers" så kanske Vince Vaughns karaktär hade framstått som ett rövhål och folk hade bedömt honom som ett sådant. Min specifika bild av den karaktären blev vad publiken tog med sig i slutändan så jag visste att jag också behövde göra "Go" därför att min version av "Go" hyllade karaktärerna istället för att döma dem. Jag visste att alla skulle gilla karaktärerna därför att jag gillade dem.
 
- Ända sedan "Go" har jag sökt för den där personliga kopplingen där filmen, på grund av de erfarenheter jag haft i mitt liv, blir fundamentalt annorlunda gentemot om någon annan regissör hade gjort samma film.
 
"Gambit" är fortfarande på gång, men det återstår att se vilken regissör som kommer att hoppa på projektet. Channing Tatum är klar för huvudrollen. För Doug Liman väntar "Edge of Tomorrow 2: Live Die Repeat and Repeat" samt DC-filmen "Justice League Dark".
| 8 maj 2017 22:00 |