Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 september 2015 | 07:45

Rupert Wyatt hoppar av ”Gambit”

X-Men-spinoffen står utan regissör.
Regissören Rupert Wyatt väljer att lämna superhjältefilmen ”Gambit”. Det skylls på schemakonflikter med ett annat jobb:

- Jag såg väldigt mycket fram emot att jobba med min vän Channing och teamet på Fox. Men tyvärr, en senarelagd inspelning krockade med ett annat projekt. Jag tackar dem för möjligheten och jag vet att Gambit kommer bli en fantastisk film. 

Wyatt fick regijobbet i juni i år, och har hunnit preppa filmen i tre månader. Det plötsliga avhoppet väcker återigen frågan om allt står rätt till bakom kulisserna. I slutet av juli ryktades Channing Tatum hota med att lämna huvudrollen

Men ”Gambit” är viktig för Fox, som Hollywood Reporter noterar. Studion behöver en ny superhjälte-stjärna, nu när Hugh Jackman snart spelat Wolverine för sista gången. Det ryktas redan om en framtida crossover mellan Gambit, Deadpool och X-Men.

Jakten på en ny regissör har med säkerhet redan börjat, och inspelningen av ”Gambit” sker som planerat i början av nästa år.  Premiärdatumet 7 oktober 2016 känns kanske lite väl optimistiskt nu.

Men till den viktiga frågan: Vilken regissör vill ni se dyka in i X-Mens värld och ge Gambit den film han förtjänar? Kommentera nedan.
| 17 september 2015 07:45 |