Film

Skribent

Alexander Dunerfors

25 maj 2013 | 14:01

Fox vs Marvel i kampen om Quicksilver

Problem när både "X-Men: Days of Future Past" och "The Avengers 2" vill använda sig av samma karaktär.

När olika studios håller på rättigheterna till delar av samma serietidnings-universum, är det förr eller senare bäddat för bråk. Det är precis vad som händer nu när både "X-Men: Days of Future Past" (Fox) och "The Avengers 2" (Marvel) planerar att sätta karaktären Quicksilver i sina filmer.

Joss Whedon var först med att prata om sina planer, men det hindrade inte Bryan Singer att sätta in Quicksilver i sista stund i den kommande "X-Men"-filmen. En solklar känga åt Marvel, tycker THR:s reporter Borys Kit på Twitter:

- Att ta med Quicksilver så sent in i en film som redan spelas in är uppenbart ett försök av Fox att försäkra sig om karaktären.

I X-Mens värld kommer han att spelas av "American Horror Storys" Evan Peters, hans Quicksilver blir den förste som publiken får möta - på bioduken redan nästa sommar, ett helt år innan "The Avengers 2".

Vad det innebär för Marvels planer återstår att se. Mest troligt är att de gör om karaktären helt (de kan ändå varken kalla honom för mutant eller nämna hans koppling till Magneto, noterar HitFix i en intressant artikel).

Framför allt kan den redan ansträngda relationen mellan Fox och Marvel ta ännu mer skada, om inte Fox backar undan.

Det är i såna här fall man vill säga: Kan inte vi alla bara ta varann i hand och vara vänner? En av de mest spännande sakerna med Marvels universum, iallafall för mig som bara följt det på film, är de crossovers som blir möjliga när superhjältar delar bioduk med varandra. Gräv ner stridsyxan och låt pojkstackarn leka med både X-Men och Avengers om det är så det var tänkt från början.

Ja, om bara det var så enkelt i Hollywood...

Vad tror du om Quicksilvers framtid i "The Avengers 2"? Kommentera nedan.

| 25 maj 2013 14:01 |