Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 januari 2020 | 10:00

Fox skrotar sina två potentiella spinoffserier till "24"

Fox-chefen: "Det är en av våra viktigaste titlar, så vad vi än gör så måste det kännas lika relevant och explosivt som originalet - och det är svårt".
Redan för 1,5 år sedan rapporterade vi om att Fox hade börjat arbeta på en prequelserie till "24", om en ung Jack Bauer. Sedan dess har kanalen även arbetat på en serie som skulle handla om en dödsdömd fånge (sannolikt oskyldig?) som skulle kämpa för att bli frisläppt under sina sista 24 timmar i livet.
 
Under Television Critics Associations (TCA) vinterpressturné i USA, som pågår just nu, var det dags för Fox-chefen Michael Thorn att svara på frågor från den amerikanska pressen. Enligt TVLine så ska Thorn nu officiellt bekräftat att de båda "24"-spinofferna har skrotats.
 
- Vi har arbetat kring två idéer för "24"-spinoffer och dem kommer vi inte att gå vidare med. Men vi letar hela tiden efter andra sätt att hålla titeln aktuell, för oss och fansen. Det är en av våra viktigaste titlar, så vad vi än gör så måste det kännas lika relevant och explosivt som originalet - och det är svårt. Vi är alla måna om att  hitta en annan version av den, men bara när det är den rätta.
 
 
Originalserien "24", med Keifer Sutherland som CTU-agenten Jack Bauer, är en av Fox mest lyckade tv-serier någonsin. Både tittarmässigt men serien vann och nominerades även till en hel drös Emmys och Golden Globes under sina åtta säsonger. Sedan serien lades ned har vi fått en eventserie "24: Live Another Day", fortfarande med Sutherland i huvudrollen, samt "24: Legacy" som följde en annan CTU-agent... men som inte blev alls lika lyckad och lades ned efter endast en säsong.
 

Läs också: HBO skrotar sin planerade ”Game of Thrones”-prequel

 
Hade du velat se en serie om en ung Jack Bauer - eller tror du att Fox har gjort rätt som har lagt ned projektet? Kommentera gärna nedan! 
| 8 januari 2020 10:00 |