Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 april 2014 | 11:01

Fox planerar att ta X-Men till TV-rutan

Manusförfattaren och producenten Simon Kinberg avslöjar planer på att gå i "Agents of S.H.I.E.L.D:s" anda.

Superhjältar har dominerat på biodukarna de senaste 15 åren, nu är de redo att ta över TV-rutan.

Allt började med "X-Men" som gav genren en ny och cool revival, långt från 90-talets lekfulla Batman-rullar. I väntan på "X-Men: Days of Future Past", den femte filmen (eller sjunde, om man räknar Wolverines två soloprojekt), berättar Simon Kinberg om de planer som 20th Century Fox har för sin framgångsrika filmserie.

- Vi försöker att reda ut hur seriens framtid ser ut. När man ser på "S.H.I.E.L.D." och vad Marvel gör nu med "Daredevil" och andra serier på Netflix, verkar det vettigt att berätta några av historierna på TV.

- Biograferna räcker inte till för att täcka alla karaktärer, och serietidningarnas upplägg passar bättre i TV. Varje vecka kommer man tillbaks till samma karaktärer men olika historier, precis som i serierna.

Utmaningen för Fox ligger nu i att se hur de spektakulära och effektspäckade äventyren kan filmas för TV för en överkomlig slant.

- De ser nu hur ett nytt slags visuella effekter föds. Det finns sätt att berätta dessa historier utan att spendera 300 miljoner dollar som en storfilm kostar, berättar Kinberg för Collider.

Förutom Marvels fyra kommande Netflix-serier kommer bland annat "Gotham" och "Flash" till TV inom kort. Man får hoppas att X-Men, till skillnad från "Agents of S.H.I.E.L.D.", faktiskt har med sig några av sina kända filmhjältar till dumburken.

Vilka X-män skulle ni vilja se mer av?

| 27 april 2014 11:01 |