Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 oktober 2021 | 00:00

"Foundation" är redan klar för en andra säsong hos Apple TV+

En av årets mest påkostade och storslagna tv-serier hittills har precis säkrat en fortsättning hos Apple TV+.
När MovieZine pratade med skaparen David S. Goyer ("The Dark Knight", "Man of Steel") inför premiären av Apple Original-serien "Foundation", så avslöjade han att det finns planer för hela åtta säsonger. Nu rapporterar Variety att Apple TV+ har lagt en officiell beställning på en andra säsong av serien som baseras på författaren Isaac Asimov hyllade sci-fi-böcker.
 
- Jag berättade att det skulle röra sig om en episk resa, ett tusenårigt parti schack och att om vi skulle ha tur nog att få berätta klart hela vår historia på det sätt jag ville - så skulle vi behöva åtta säsonger för att göra det på bästa möjliga sätt. Sedan pitchade jag lite övergripande vad jag tänkte mig att alla dessa åtta säsonger skulle handla om... ända från början till mitten och hela vägen fram till slutet, berättade Goyer innan premiären.
 
Lee Pace som kejsaren Brother Day och Jared Harris som Hari Seldon i "Foundation".
 
Den invecklade handlingen i både serien och böckerna börjar med att matematikern Hari Seldon förutspår det galaktiska imperiets stundande fall, efter tusentals år vid makten. Det här leder givetvis till att Seldon och de som tror honom hamnar på direkt kollisionskurs med kejsaren - över hela den befolkade delen av vårt universum - och sedan börjar ett tusenårigt intergalaktiskt schackparti. En berättelse som bland annat inspirerade Star Wars men aldrig lyckats adapteras förut. 
 
- David Goyers "Foundation" har överträffat alla mina förväntningar genom att lyckas få med min pappas värderingar och idéer till tv-serien, på ett sätt han aldrig hade kunnat göra genom att följa historien till punkt och pricka. Jag vet att min pappa hade varit stolt över att se hans ikoniska berättelse komma till nytt liv genom seriens visuella skönhet och mångbottnade karaktärer, med full förståelse över att hans ord skulle behöva en cinematisk översättning. Min pappa var djupt knuten till sina fans och deras lojalitet, som han hoppades skulle leva vidare till kommande generationer. "Foundation"-serien fullföljer hans önskan (och min egen) genom att introducera hans skapelse till en bred och helt ny skara av läsare. Givet den cerebrala naturen från "Foundation"-böckerna, så är den här serien en tour de force, kommenterar Robyn Asimov (Isaacs dotter) nyheten. 
 
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt 10 avsnitt och nya avsnitt släpps varje fredag. Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när vi kan förvänta oss att få se den andra säsongen färdigställd.
 

Läs också: De 10 mest episka tv-serierna vi har att se fram emot närmaste åren

 
Har du hunnit ge "Foundation" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 8 oktober 2021 00:00 |