Skribent

Alexander Dunerfors

16 april 2016 | 12:00

Fortfarande mobilfritt hos biokedjan AMC

Amerikanska biografkedjan backar efter ett kritiserat uttalande.
- Du kan inte tvinga en 22-åring att stänga av mobilen. Det är så de lever sina liv. 

Det sa AMC:s chef Adam Aron till Variety tidigare i veckan, och öppnade upp för att tillåta mobilanvändning på vissa biografer

Förslaget möttes av stor kritik på webben, och nu menar man att idén är skrotad.

”Vi testade huruvida vissa biobesökare ville kunna smsa i speciella sektioner i biosalongen. Vi hörde klart och tydligt att vår publik inte vill ha det här konceptet. Vi lyssnar, och idén ligger nu på klipprumsgolvet. Med ert råd blir det fortsatt MOBILFÖRBUD på alla AMC:s biografer, idag, imorgon och inom en överskådlig framtid”, skriver Aron i ett pressmeddelande.

Även här på MovieZine är läsarna starkt emot mobilpillande i biomörkret. Några av kommentarerna vi har fått in lyder:

”Dummaste jag har hört, klarar man inte av att stänga av telefonen i ca 2 timmar så kanske man ska fundera på att tänka om på sina prioriteringar lite!”

”Jag hade gärna sett att man klädde in salongerna med material som omöjliggjorde att mobilsignaler nådde in. Går jag på bio numer får det bli på dagtid i en stor salong där det fåtalet ungdomar som ev är där inte stör då de sitter 20 rader ifrån…”

”Sms:a på bio? Jag går på bio för att se FILMEN. Är det ett koncept en del inte förstår? Varför betala minst 100 kronor om man inte tänker se filmen?”
| 16 april 2016 12:00 |