Skribent

Alexander Dunerfors

14 april 2016 | 19:00

Smsa på bio? Snart kan det bli tillåtet

Biograferna kan tänka sig att slopa mobilförbudet för att locka in fler millennials.
Rycker det obarmhärtigt i sms-tummen när du sitter i biomörkret? Det kanske inte dröjer länge innan vi får biografer där det är okej att dra iväg ett mess, och berätta hur mycket Batman äger eller suger.

Amerikanska biografkedjan AMC är öppen för att experimentera för att tänja på biosalongens oskrivna regler. Nye VD:n Adam Aron hoppas att det ska locka tillbaka den yngre publiken.

- Det verkar finnas grupper av människor som inte ser så mycket film, och vi kan göra mer för att locka dem. Millennials är en sådan grupp. Vi behöver göra om vår produkt så att millennials går på bio oftare, säger han till Variety.

- När du säger till en 22-åring ”snälla stäng av mobilen, förstör inte filmen” så hör de egentligen ”snälla kapa av dig armen”. Du kan inte be en 22-åring att stänga av mobilen. Det är inte så de lever sina liv.

Snart kan alltså mobilförbudet på bio vara ett minne blott. Det är ett förslag som inte lär passa alla, och det är AMC medvetna om. 

- Samtidigt måste vi hitta ett sätt att inte störa den befintliga biopubliken. Dagens biobesökare vill inte att personen bredvid dem smsar eller har mobilen på. En möjlighet kan vara särskilt utvalda biosalonger.

Naivt tycker jag kanske att det borde till bättre filmer och lägre priser för att locka in biobesökare, oavsett ålder. Men så är jag snäppet för gammal för att kalla mig "millennial", och fast övertygad om att mobilen ska vara åtminstone på ljudlös - och kvar i fickan under hela filmen. Vad säger ni?


Är mobilbehovet på bio en åldersfråga? Kommentera gärna nedan - hur gammal är du och skulle du vilja ha möjligheten att smsa under filmen?
| 14 april 2016 19:00 |