COMIC-CON 2017

Skribent

Viktor Jerner

22 juli 2017 | 20:55

Första trailern till Spielbergs "Ready Player One" är en nostalgibomb

Freddy Krueger, The Iron Giant och bilen från "Back to the Future" dyker upp i Spielbergs nya science fiction-tårta.
Efter den ointressanta genvägen in i Roald Dahls värld med "The BFG" har filmlegenden Steven Spielberg nu ett ytterst Spielbergskt projekt på gång, nämligen en adaption av Ernest Clines hyllade roman "Ready Player One". I korta drag handlar den om unga Wade Watts, i filmen spelad av Tye Sheridan, som i en dystopisk framtid flyr in i en idyllisk VR-värld vid namn Oasis. Väl där deltar han i en sorts virtuell skattjakt där ledtrådarna bygger på diverse 80-talsreferenser. Jag får starka klassiska Amblin-vibbar av den premissen och är grymt taggad på att få se slutresultatet. 
 
Spielberg var på plats i egen hög person på årets Comic-Con i San Diego för att berätta om filmen, och passade även på att visa upp den första trailern som trevligt nog också släpptes online:
 
 
Enligt mig är det här det mest intressanta Spielberg har tagit sig an på länge och han verkar ha släppt loss rejält under inspelningen. Visuellt ser den helt spektakulär ut och så här mycket intensitet och lekfullhet har Steven inte levererat sedan 2002 års "Catch Me If You Can". Det är inget annat än magiskt att se honom i det läget igen. Om jag hade fått önska hade jag dock velat se de första glimtarna av Ben Mendelsohns och Olivia Cookes karaktärer, men det vägs upp av de sköna inhoppen från exempelvis Freddy Krueger och The Iron Giant (kärlek!). 
 
"Ready Player One" dyker upp på bio i Sverige den 30:e mars nästa år. Utöver de ovan nämnda skådespelarna gör även Mark Rylance, T.J. Miller och Simon Pegg roller i filmen. 
| 22 juli 2017 20:55 |