Film

Skribent

Viktor Jerner

8 oktober 2016 | 21:00

En hård första trailer till "John Wick: Chapter 2" har landat

Keanu Reeves är tillbaka i rollen som den skickliga och iskalla före detta yrkesmördaren John Wick.
"John Wick, you're not very good at retiring"

Med tanke på att den första filmen drog in drygt fyra gånger så mycket som den kostade att producera var det inte särskilt många som höjde på ögonbrynen när "John Wick: Chapter 2" utannonserades. I februari nästa år dyker den upp på biograferna världen över, och skildrar den fortsatta berättelsen om den före detta yrkesmördaren John Wick (Keanu Reeves) som alltid tycks dras tillbaka till den livsstil han trodde att han hade lämnat bakom sig.

Jag har blivit lite av ett fan av karaktären faktiskt, för även om det inte direkt är en nyskapande figur eller story så lyckades Reeves och regissörerna Chad Stahelski och David Leitch lyfta konceptet en bit över medelmåttighet. Främst tyckte jag att koreografin i actionscenerna - där skjutvapen involveras på ett ovanligt "intimt" sätt (ibland kallat gun-fu eller gunkata) - kändes riktigt fräsch och spännande. Vi har sett något liknande tidigare i exempelvis "Equilibrium", men i "John Wick" togs det till en ny nivå.

Därför är jag också förväntansfull inför uppföljaren och hoppas att de kan ta just den actionmässiga biten ytterligare några steg framåt. Den här gången är det bara Stahelski som regisserar - eftersom Leitch var upptagen med "The Coldest City" - och skådespelare som Reeves, Ian McShane och John Leguizamo återvänder. Nytillskotten inkluderar namn som Laurence Fishburne, Common, Ruby Rose och Peter Stormare. Kolla in den alldeles purfärska första trailern nedan: 


En helt klart stabil trailer, skulle jag säga. Actionscenerna ser riktigt hårda ut, opera/ballet-vibbarna har skruvats upp ytterligare och visuellt finns det många godbitar, men jag är samtidigt lite orolig för att man överkomplicerar handlingen lite. Det är onekligen många spelare med i bilden och jag hoppas verkligen inte att det betyder att den sköna enkelheten och "lean and mean"-känslan i ettan har gått helt förlorad. Vi får se.  

Tror ni att "John Wick: Chapter 2" kommer kunna leva upp till föregångaren? 
| 8 oktober 2016 21:00 |