Film

Skribent

Viktor Jerner

5 augusti 2016 | 00:45

Trailern till Christopher Nolans ambitiösa "Dunkirk" är här

Den här gången flyttar han fokus till andra världskriget.
När nyheten landade om att Christopher Nolans ("Memento", "The Dark Knight", "Interstellar") nästa film skulle bli "Dunkirk" reagerade jag med väldigt blandade känslor. Nolan är en intressant filmskapare - även om jag inte älskar hans senare verk lika mycket som en del andra - och jag är alltid spänd på att se vad han gör härnäst, men få saker känns så överexponerade i film som andra världskriget.

Det är onekligen en mångbottnad, världsomvälvande och fascinerande konflikt, men varje år släpps otaliga filmer som bara återanvänder scener och tematik som vi matats med regelbundet i över 70 år nu. Det börjar helt enkelt bli väldigt svårt att göra något nyskapande och fräscht på ämnet, oavsett hur skicklig filmskaparen bakom kameran är. Förhoppningsvis kan Nolan bevisa att det fortfarande finns outforskade perspektiv som engagerar (och man kan ju i alla fall njuta av Hoyte van Hoytemas utsökta IMAX-bilder).

Idag släpptes en första teasertrailer till filmen, och även om den är väldigt sparsam så lyckas den sätta en riktigt obehaglig (på ett positivt sätt) känsla. Kolla in: 


Filmen är en actionthriller och handlar om Operation Dynamo, även kallat "miraklet vid Dunkirk". Operationen utfördes år 1940 och var främst en evakuering av utsatta brittiska, belgiska och franska trupper som hade omringats av tyskar. I rollistan ser vi bland andra Cillian Murphy, Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh och Harry Styles. Filmen dyker upp på bio i juli nästa år. 

Tyck till! Ser "Dunkirk" lovande ut?
| 5 augusti 2016 00:45 |