Serie

Skribent

Anders Eklöf

26 september 2022 | 18:00

Första trailern för "The Last of Us" på HBO Max är äntligen här

Apokalypsen närmar sig i den första trailern för "The Last of Us" på HBO Max, som är baserad på det populära spelet med samma namn.
När spelet "The Last of Us" släpptes till Playstation 3 för snart tio år sedan blev det en enorm succé, så det är inte så konstigt att PlayStation Productions och HBO Max har gått samman för att göra en tv-serie av det.
 
Spelet utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen raserats efter att ett dödligt svampvirus gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Här träffar vi överlevaren Joel (Pedro Pascal), som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie (Bella Ramsey) genom USA. Det som bara börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation. 
 
Nu under "The Last of Us Day" som sker varje år den 26 september, vilket är datumet då virusutbrottet drog igång på allvar i spelets berättelse, har HBO Max släppt en första trailer.
 
 
 
Tv-serien på HBO är skapad av Craig Mazin ("Chernobyl"), tillsammans med Neil Druckmann som regisserat de två spelen. Kantemir Balagov ("Beanpole") regisserar pilotavsnittet, medan svensk-iranska Ali Abbasi som gjort den Oscarsnominerade filmen "Gräns" ligger bakom ett avsnitt. 
 
Den ser helt klart lovande ut och väldigt trogen förlagan, vilket kanske inte är så förvånande när spelens regissör är med. Risken finns att det blir för likt, men vi får se. 
 
Nyligen släpptes en remake av det första spelet kallad "The Last of Us Part I" till Playstation 5, som vi gav betyget 4 av 5.
 
"The Last of Us" har premiär på HBO Max under 2023.
 
Ser du fram emot den här? Vad har du för relation till spelen?
| 26 september 2022 18:00 |