Serie

Skribent

Andreas Samuelson

27 september 2023 | 11:00

Första titten på Truman Capote och hans damer i andra säsongen av ”Feud”

Den legendariske författaren Truman Capotes strid med en rad damer skildras i andra säsongen av ”Feud”. Nu kan du spana in den stjärnspäckade ensemblen.
Första säsongen av Ryan Murphys TV-serie ”Feud” skildrade den ökända fejden mellan Hollywood-stjärnorna Bette Davis och Joan Crawford, spelade av Susan Sarandon respektive Jessica Lange. Resultatet var en hyllad, prisbelönad succé som kom upp i hela 18 (!) Emmynomineringar.
 
Nu är det äntligen dags för säsong två och denna gång är det ikoniske författaren och dramatikern Truman Capotes stormiga relation med en rad societetsdamer som berättas. Mannen bakom ”Frukost på Tiffany’s" och ”Med kallt blod” omgav sig med flera rika kvinnor inom överklassen som han kallade sina ”svanar”.
 
Men när Capote 1975 publicerade texten "La Côte Basque 1965" i tidningen Esquire namngav han flera av sina väninnor och avslöjade intima hemligheter, vilket resulterade i starten på hans utfrysning ur New Yorks sociala kretsar.
 
Som ofta i Ryan Murphy-producerade TV-projekt är det en imponerande, stjärnspäckad ensemble som utgör denna ”Feud”-säsong med Tom Hollander (”White Lotus”) i täten som Capote själv. Nu kan du få en tidig titt på honom och hans motspelare som sina karaktärer på nedanstående bilder från Town & Country:
 
 

Tom Hollander som Truman Capote

 
Den BAFTA-belönade britten spelade nyligen Quentin i andra säsongen av ”White Lotus” och har även medverkat i filmer som ”Pirates of the Caribbean”, ”Mission: Impossible – Rogue Nation” och ”Bird Box”. Capote har tidigare spelats av Philip Seymour Hoffman (som vann en Oscar för rollen) och Toby Jones i filmerna ”Capote” respektive ”Capote – en iskall mordgåta”.
 
 

Naomi Watts som Babe Paley

 
Watts spelar Paley, modeikon och en gång moderedaktör för Vogue som var en av Capotes närmaste vänner. Men han hade tillgång till hennes innersta hemligheter och vänskapen tog dock slut på grund av "La Côte Basque 1965”-skandalen.
 
 

Diane Lane som Slim Keith

 
Den Oscarsnominerade veteranen spelar Keith som var gift med mäktiga män som Howard Hawks, Leland Heyward, och Baron Keith of Castleacre. Trots att Capote använde en pseudonym för hennes historier i texten så sade hon helt upp vänskapen med honom.
 
 

Chloë Sevigny som C.Z. Guest

 
Golden Globe-vinnaren som samarbetat med Murphy i två ”American Horror Story”-säsonger spelar en av de få som inte vände Capote ryggen, kanske för att hennes hemligheter inte avslöjades i den ökända texten.
 
 

Calista Flockhart som Lee Radziwill

 
Gamla ”Ally McBeal” själv har med undantag för en gästroll i ”Supergirl” varit relativt frånvarande senaste åren men spelar här Jackie Kennedys lillasyster.
 
 

Demi Moore som Ann Woodward

 
Den välbekanta veteranen spelar en av Capotes främsta motståndare, som i texten anklagades för att ha mördat sin egen man.
 
 

Treat Williams som William Paley

 
Den framlidne ikoniske skådespelare, som tragiskt omkom den 12 juni i år, spelar den mäktige TV-chefen gift med Naomi Watts karaktär.
 
 

Molly Ringwald som Joanne Carson

 
1980-talets Brat Pack-stjärna är nästan oigenkännlig som hustrun till talkshow-legenden Johnny Carson. Hon var en av få som stod kvar vid hans sida under skandalen.
 
Det är ännu osäkert om när ”Feud: Capote’s Women” släpps, men det lutar åt i höst eller våren 2024.
 
Ser du fram emot det smaskiga Capote-dramat i andra säsongen av ”Feud”?
| 27 september 2023 11:00 |