Serie

Skribent

Jakob Åsell

4 juli 2019 | 12:30

Första titten på "The Square"-stjärnan som Dracula

Dansken Claes Bang spelar den blodsugande greven i en ny miniserie från Netflix och BBC.
 
Den danske skådespelaren Claes Bang som fick sitt genombrott med Ruben Östlunds "The Square" har fått huvudrollen i "Sherlock"-skaparnas vampyrdrama. BBC och Netflix arbetar för fullt med att återuppväcka greve Dracula för en ny tv-serie med samma titel. Bakom idén står Steven Moffat och Mark Gatiss, som tidigare gjort den framgångsrika deckar-serien "Sherlock" med Benedict Cumberbatch. 
 
Bang är mest känd för sin roll i Ruben Östlunds "The Square" och har sedan dess spelat skurk i Millennium-thrillern "The Girl in the Spider's Web". Häromdagen stod det även klart att Claes Bang finns med på listan över nya medlemmar i Oscarsakademin. Idag släppte Netflix de första bilderna på sin nye danske greve Dracula. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Från framgångsrik kulturman till blodsugande greve - här är Claes Bang som Dracula.
 
Serien är baserad på den klassiska berättelsen av Bram Stoker och kommer att utspela sig i Transylvanien år 1897. I rollerna syns, förutom Claes Bang, även Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West och Paul Brennen. Som MovieZine tidigare skrivit är tanken är att nya miniserien ska "återintroducera världen för vampyren som gjorde ondska sexigt".
 
Brittiska BBC spelar in 3 avsnitt på 90 minuter vardera, som Netflix sedan streamar i övriga världen.
 
 
 
| 4 juli 2019 12:30 |