Film

Skribent

MovieZine

5 oktober 2018 | 15:00

Se teasern till rysaren "Rune of the Dead"

Något ondskefullt lurar i skogarna i den svenska vikingafilmen.
Den svenskproducerade rysaren ”Rune of the Dead” befinner sig just nu i postproduktion och klipps under hösten av regissören Rasmus Tirzitis som skrivit manuset tillsammans med Faravid Af Ugglas. Inspelningarna skedde utomhus under ett par heta sommarveckor på Adelsö.

- Filmen utspelar sig under 800-talet och följer en fattig familj utanför Birka. När pappa Joar (Peter Mörlin) ger sig av på en vikingaräd lämnas den äldsta dottern Runa (Moa Engqvist Stefansdotter) att axla pappans ansvar för att försörja familjen. Joar återvänder inte och Runa känner på sig att familjens kamp bara har börjat. Hon känner av något ondskefullt och farligt i skogarna, berättar Rasmus Tirzitis för MovieZine.
 
 
- Detta är ett projekt som vi levt och andats under snart ett år, och nu känns det riktigt bra att äntligen få släppa ifrån oss några rörliga bilder, säger Faravid Svalfors Af Ugglas.

- Att själv sitta och klippa filmen är en väldigt kreativ och otroligt rolig process. Att få se hur filmen växer fram och "kommer till liv" och att hitta tonen för det spår vi vill att filmen ska styra mot, säger Rasmus Tirzitis.
 
"Rune of the Dead" får premiär under 2019.
| 5 oktober 2018 15:00 |