Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 januari 2018 | 12:00

Första spinoffserien till "Game of Thrones" kommer tidigast under 2020

Väntan på sista säsongen av "Game of Thrones" och den eventuella spinoffen blir lång - men förhoppningsvis värd det.
HBO:s programchef, Casey Bloys, har i en intervju med Variety förklarat varför den sista säsongen av "Game of Thrones" dröjer till 2019 - samt när vi kan förvänta oss att se den första prequelserien får se dagens ljus.
 
Han börjar med att förklara att HBO valde att skjuta fram den sista säsongen av "Game of Thrones" till 2019, av den enkla anledningen att seriens skapare bad HBO göra det. Serien har blivit så stor att för att leva upp till fansens och sina egna förväntningar, ville skaparna få mer tid på sig för att verkligen leverera den bästa möjliga avslutningen av "Game of Thrones".
 
 
Det arbetas för närvarande fem på olika prequelserie-manus hos HBO, men Bloys är tydlig med att det inte betyder att alla (eller ens en) faktiskt kommer att få grönt ljus i slutändan. HBO är för tillfället fortfarande intresserade och nöjda med vad de har fått se hittills av samtliga manus. Han berättade också att, oavsett hur det blir kommer den första av prequelserierna (om någon blir av) tidigast kommer att dyka upp ett år efter den sista säsongen av "Game of Thrones" - vilket innebär att vi tidigast kommer att få se någon av prequelserierna någon gång under 2020.
 
- Vi vill att fokuset ska ligga på den sista säsongen av den största tv-serien. Vi är inte ute efter att lansera någon spinoff i direkt anslutning till den.
 
Det verkar i det här fallet vara ett tänk av kvalitet före kvantitet från HBO:s sida, något som i slutändan förhoppningsvis lär uppskattas av seriens fans. Vad tycker du - tar HBO rätt beslut med att låta sina projekt få längre tid på sig? Kommentera gärna nedan!
| 12 januari 2018 12:00 |