Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 april 2014 | 19:01

Första riktiga trailern för "Rosemary's Baby"

Fasa månde Roman Polanski-fansen, att det nu blivit miniserie av Ira Levin-historien, som Polanski gjorde klassisk skräckfilm av.

Det är amerikanska TV-kanalen NBC som gjort en uppdaterad fyratimmarsversion av romanen från 1967. Polanskis film kom redan året därpå, 1968, med Mia Farrow i titelrollen. I NBC:s tolkning har Zoe Saldana ("Avatar") huvudrollen och hon flankeras av Patrick J Abrams ("Suits") och Jason Isaacs ("Harry Potter"). 

Handlingen är dock densamma. Det unga, nygifta paret Rosemary (Saldana) och Guy (Adams) flyttar från New York till Paris för att starta om på nytt och lämna sorgliga händelser bakom sig. De finner stöd hos sina nya grannar Roman (Isaacs) och Margaux Castevet (Carole Bouquet) men när Rosemary blir gravid börjar hon misstänka att grannarna kanske inte är så hjälpsamma som de vill framstå - utan är ute efter hennes ofödda barn.

Den tvådelade skräckisen, eller "psykologiska thrillern" som NBC kallar den, är skriven av Scott Abbott ("De fördömdas drottning") och James Wong ("American Horror Story"). "Rosemary's Baby" kommer visas i USA med start den 11 maj och sedan avslutas den 15 maj.

Tror ni på den här TV-versionen? Eller är det att skända en redan klassisk film? Kommentera nedan!

| 17 april 2014 19:01 |