Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 september 2017 | 23:00

Första bilderna sätter stämningen inför "Black Mirrors" fjärde säsong

Netflix har släppt de två första bilderna från den fjärde säsongen av deras antologiserie, "Black Mirror", som har premiär någon gång under hösten.
Den fjärde säsongens premiärdatum är ännu okänt, men idag har det i alla fall släppts två "Black Mirror"-bilder inför den fjärde säsongen, rapporterar Variety.
 
Seriens skapare, Charlie Brooker, har skrivit manusen till alla sex av säsongens avsnitt. Han har däremot fått lite manushjälp av William Bridge med "USS Callister"-avsnittet.
 
 
Den ena bilden är från avsnittet "Arkangel". Det enda vi i nuläget vet säkert är att Rosmarie Dewitt, Brenna Harding och Owen Teague kommer att dyka upp i avsnittet. Regissör är ingen mindre än Jodie Foster.
 
Bilden från avsnittet ser i alla fall ut att vara från en läkarundersökning av något slag. I vanligt "Black Mirror"-manér kan vi nog förvänta oss att någon typ av behandling eller läkemedel, lär ta en oväntad men tankeväckande vändning.
 
 
Den andra av de två bilderna är taget från avsnittet "USS Callister", i vilket vi kommer att se Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson och Michaela Coel, arbetandes på ett Star Trek-inspirerat rymdskepp. Regissör är Toby Haynes.
 
"USS Callister" är det enda avsnittet där Charlie Brooker har tagit hjälp vid manusskrivandet och ser på förhand ut att kunna bli ett av seriens mest ambitiösa.
 
Det här är vad vi vet om de andra avsnitten i nuläget:
 
"Black Museum" har Douglas Hodge, Letitia Wright och Babs Olusanmokun framför kameran. Regissör: Colm McCarthy.
 
"Crocodile" har Andrea Riseborough, Andrew Gower och Kiran Sonia Sawar framför kameran. Regissör: John Hillcoat.
 
"Hang the DJ" har Georgina Campbell, Joe Cole och George Blagden framför kameran. Regissör: Tim Van Patten.
 
"Metalhead" har Maxine Peake, Jake Davies och Clint Dyer framför kamerana. Regissör: David Slade.
 
För snart två veckor sedan släpptes en teasertrailer där avsnittsnamnen presenterades. Men om man tittar riktigt noga, hinner man se några snabba scener från varje enskilt avsnitt också.
 
 
Personligen är jag väldigt peppad på att se regissören Colm MaCarthys avsnitt, "Black Museum". Jag gillade verkligen hans "The Girl with All the Gifts" och även avsnitten han regisserat för "Peaky Blinders". 
 
Vilka avsnitt ser du fram emot mest i den kommande säsongen av "Black Mirror"? Kommentera gärna nedan!
| 7 september 2017 23:00 |