Film

Skribent

MovieZine

8 februari 2023 | 15:15

Första bilderna på Mikael Persbrandt i dramat "Hammarskjöld"

Mikael Persbrandt spelar (återigen) FN:s svenske generalsekreterare Dag Hammarskjöld. Biopremiär julen 2023.
Här är vår första titt på "Hammarskjöld", en ny långfilm om FN:s svenske generalsekreterare som dog under mystiska omständigheter i Nordrhodesia 1961. Den beskrivs som en tät politisk thriller samtidigt som det är ett personporträtt av människan Dag Hammarskjöld, hans tvivel, övertygelse och växande längtan efter ett vanligt liv.
 
I huvudrollen som Dag Hammarskjöld ser vi Mikael Persbrandt - för övrigt samma roll som han spelade i Netflix-filmen "Belägringen av Jadotville" år 2016.
 
Fotograf: Niklas Maupoix
 
Danske regissören Per Fly ("Monica Z") står för regin och har även skrivit manus tillsammans med Ulf Ryberg.
 
- Det här är vår berättelse om Dag Hammarskjöld med Mikael Persbrandt som axlar rollen som Dag. En politisk thriller samtidigt som det är ett personporträtt av människan Hammarskjöld. Vår värld idag med despoter som ledare i många länder hade mer än någonsin behövt Dag Hammarskjöld och ett FN som verkligen hade kunnat göra skillnad, säger Patrick Ryborn, producent på Unlimited Stories.
 
I övriga roller återfinns en bred internationell cast med bland andra Francis Chouler, Cian Barry, Hakeem Kae-Kazim, Colin Salmon, Richard Brake, Sara Soulié och Thure Lindhardt.
 
Fotograf: Niklas Maupoix
 
"Hammarskjöld" har planerad biopremiär julen 2023.
| 8 februari 2023 15:15 |