Serie

Skribent

MovieZine

17 mars 2021 | 09:45

Första bilderna från Viaplays thrillerserie "Max Anger"

Adam Lundgren och Evin Ahmad spelar huvudrollernai en ny thrillerserie med premiär hösten 2021.
Viaplays nya originalserie är baserad på böckerna om Max Anger med Adam Lundgren, Evin Ahmad och litauiska stjärnskottet Ieva Andrejevaitė i huvudrollerna.

I rollistan syns också skådespelarna Johan Rheborg ("Partisan"), Joel Spira ("Tjockare än vatten"), Linus Wahlgren ("Storm på Lugna gatan"), Malin Crépin ("Annika Bengtzon"), Annika Hallin och Per Ragnar.
 
 
– Jag älskar tiden denna serie utspelas i och jag drogs verkligen till min karaktär. Det fanns många lager hos honom och han är ett bra exempel på att goda intentioner inte alltid behöver leda till goda saker, säger Joel Spira i ett pressutskick.
 
 
– Bland det absolut roligaste och mest givande med att spela Sarah i den här produktionen var hur vi byggde upp livet på det fiktiva konsultbolaget Vektor. Att jobba med min motspelare Johan Rheborg var en ren fröjd från början till slut, säger Malin Crépin.
 
 
Max Anger (Adam Lundgren) är den före detta militären som äntligen hittat kärleken i den ryska kollegan Pashie (Evin Ahmad). Men när Pashie plötsligt försvinner spårlöst i Sankt Petersburg ger sig Max iväg för att söka efter henne och det blir en jakt som leder honom till upptäckten av en konspiration som kan förändra världsordningen.

Det visar sig snart att det dessutom finns en personlig koppling till hans egen väl dolda historia. Till sin hjälp har Max den lokala taxichauffören Mira (Ieva Andrejevaitė) som från början ofrivilligt dras in i allt men som till slut är lika involverad som Max, och tillsammans måste de hitta Pashie innan det är försent att stoppa konspirationen.
 
 
Thrillerserien i åtta delar har premiär i höst på streamingtjänsten Viaplay i Norden, Polen och Baltikum.
| 17 mars 2021 09:45 |