Serie

Skribent

MovieZine

27 februari 2018 | 10:30

Första bilderna från svenska fantasy-serien "Hidden - Förstfödd"

Izabella Scorupco och August Wittgenstein spelar huvudrollerna i Viaplays övernaturliga original.
En dold värld mitt ibland oss. På Stockholms mörkaste baksidor. Där utspelar sig "Hidden – Förstfödd" med Izabella Scorupco och August Wittgenstein i huvudrollerna.
 
Viaplay-originalet med arbetstiteln "Eldmärkt" har nu bytt titel, och den första säsongen presenterar en värld präglad av hemligheter och övernaturliga krafter. Serien beskrivs som en urban fantasy-thriller med stråk av någonting oförklarligt och övernaturligt. Berättelsen har sitt ursprung i romanen "Förstfödd" skriven av Filip Alexanderson.

– Jag har alltid lockats av det där andra, av det som döljer sig bakom ytan i vår vardag. Att få skapa en mystisk thriller mitt i min egen hemstad, det var det som drev mig när jag skrev boken Förstfödd. Och nu får jag uppleva hur mina fantasier tar form med fantastiska skådespelare och dedikerade människor bakom kameran, det är rätt omvälvande, säger Filip Alexanderson i ett pressmeddelande.
 
 
Izabella Scorupco ("Goldeneye") spelar Vivecka Eldh som ingår i ett hemligt samfund och undersöker en serie rituella mord som väcker händelser från hennes förflutna till liv.

August Wittgenstein ("Das Boot") spelar Jonas som tillsammans med sin ex-flickvän Rebecka, spelad av Josefin Ljungman ("Arn: Tempelriddaren"), försöker förstå varför mystiska saker händer honom och folk i hans närhet. Han inser snart att mörka krafter är ute efter honom och han tvingas ut på en flykt som tar honom in bland Stockholms skuggsidor. Jonas och Viveckas vägar korsas och leder dem närmare dolda hemligheter.
 
 
Inspelningen av serien pågår just nu i Budapest. I andra roller ser vi bland andra Simon J. Berger ("Torka aldrig tårar utan handskar"), Anders Mossling ("Yarden") och Pia Tjelta ("Lykkeland"). För konceptuell regi står Jonathan Sjöberg ("Svartsjön").

– Detta är ett unikt projekt - en fantasy för vuxna som utgår från verkliga människor, de utslagna “undflyende” som bär på en stor hemlighet. Storyn utgår från att det finns något mer inom alla människor, såsom vi alla kan känna ibland, och det märks på inspelningsplats att skådespelarna hittar fler sidor i sig själva. Izabellas karaktär står för en slags humanism och en empati, en brygga mellan det verkliga och det oförklarliga, berättar Jonathan Sjöberg.

"Hidden - Förstfödd" får sin nordiska premiär på Viaplay senare under 2018.
| 27 februari 2018 10:30 |