Film

Skribent

Viktor Jerner

15 mars 2016 | 21:00

Första bilden från "Batman: The Killing Joke" med Mark Hamill som Jokern

Den ultimata berättelsen om Batmans kamp mot Jokern har filmatiserats.
Det är inte bara "Batman v Superman: Dawn of Justice" och "Suicide Squad" som dyker upp på Batman-fronten i år, utan vi får också en ny film i den animerade Batman-världen. Det är nämligen så att det hyllade seriealbumet "Batman: The Killing Joke" - signerat legenden Alan Moore - likt "Year One" och "The Dark Knight Returns" har filmatiserats av Warner Bros. Animation och har premiär på San Diego ComicCon i sommar. De två sistnämnda albumen håller högre klass enligt mig, men när det gäller att skildra Batmans relation med Jokern så är "The Killing Joke" tveklöst det vassaste.

Det är också grymt roligt att rösterna till Batman och Jokern görs av Kevin Conroy och Mark Hamill, paret som levererade rent guld i exempelvis "Batman: The Animated Series" och Arkham-spelen. De har en fantastisk dynamik tillsammans, och det ska bli spännande att se dem ta sig an det tveklöst mörkaste materialet kring dessa två karaktärer hittills. Moore går verkligen djupt, djupt ner i abyssen och det är lätt att undra hur långt den här animerade versionen kommer våga gå. 

Med tanke på att flera av de andra Warner Bros. Animation-filmerna har blivit riktigt lyckade så har jag höga förhoppningar på den, men är samtidigt en gnutta oroad över att teamet behövde fylla ut berättelsen med nya grejer för att förlagan är så pass kort. Kunde man inte bara ha låtit det bli en kortare film? Hur som helst, kolla in den första bilden från filmen som Mark Hamill publicerade via sitt Twitterkonto: Stilen på animationen ser ju riktigt härlig ut, och jag kan tydligt höra både Conroys och Hamills röster i huvudet när jag ser den här bilden. En annan spännande aspekt just nu med "The Killing Joke" är att den kan ge oss en klarare bild av hur Jared Letos tolkning av Jokern kommer att te sig. Med tanke på bilden nedan som han publicerade på Instagram kan man nog anta att han har vänt sig till Moores berättelse för inspiration.Ser ni fram emot "Batman: The Killing Joke" eller känns den onödig nu när det kommer två stora och Batman-relaterade spelfilmer på kort tid? 
| 15 mars 2016 21:00 |