Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 maj 2017 | 15:00

Första bilden från Gareth Evans ”Apostle”

Här är vad ”The Raid”-regissörens nya thriller ska handla om.
Gareth Evans imponerade på många kräsna actionfans med sin stenhårda adrenalinkick ”The Raid”. Sedan överträffade han sig själv och våra högt ställda förväntningar med en sylvass, becksvart uppföljare - ”The Raid 2”.

Någon trea blir det dock inte, iallafall inte just nu. Däremot vet vi vad som blir Gareth Evans nästa film; en kultthriller vid namn ”Apostle”.

Filmen utspelar sig år 1905. Thomas Richardson reser till en avlägsen ö för att rädda sin syster som kidnappats av en religiös sekt. De kräver en lösensumma, men får snart ångra sig, när han gräver allt djupare i deras hemligheter och lögner.
 
 
Tyvärr ska vi nog inte hoppas på någon ny rövsparkande hämndrulle. Gareth Evans har tidigare sagt i en intervju att han byter genre med ”Apostle”:

- Det var ett medvetet beslut att göra något utanför actiongenren. Jag har alltid älskat film. Visst har action, och speciellt kampsportsgenren, öppnat många dörrar i min karriär. Men jag har alltid velat utforska andra genrer. Knivhugg och benbrott kan bli trist om det är allt man har att komma med. Det här är min chans att utmana mig själv och testa något nytt.

Dan Stevens och Michael Sheen har huvudrollerna, och ”Apostle” får premiär på Netflix någon gång under 2018.
| 5 maj 2017 15:00 |