Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 juni 2015 | 12:00

Första bilden från Disneys "Zootropolis"

Äventyr med talande djur och ett viktigt budskap.
Disney har släppt den första bilden på karaktärerna i "Zootropolis" (eller "Zootopia" som den heter i original). Den sluge räven Nick spelas av Jason Bateman och som den godtrogna poliskaninen Judy får vi höra Ginnifer Goodwin.

Naturligtvis går de lika bra ihop som, tja, räv och kanin, så när dessa två stöter ihop blir det början på ett fartfyllt äventyr. Nick visar sig vara Judys enda ledtråd till att hitta ett försvunnet djur. Klockan tickar.

Large 2aff6dc3d2b10e7161ab9b1ccedede8a zootroppolis

"Zootropolis" är titeln på Disneys nästa animerade film, och det är också namnet på en lite speciell stad. Här bor djur av alla arter och storlekar, som om de vore människor. Tunnelbanor, tidningar och butiker - det mesta finns i olika storlekar och stadsdelarna är anpassade efter diverse klimat. Bekvämt, men det skapar också en segregation. Fördomar är ett starkt tema i filmen, berättade Disney-chefen John Lasseter för MovieZine i Cannes.

- Zootropolis verkar vara en utopi, men djuren är snabba att sätta varandra i fack. Filmen har ett stort budskap. Kan de lära sig att se förbi stereotyperna och lita på varandra?

"Zootropolis" får svensk biopremiär 24 februari 2016.
| 10 juni 2015 12:00 |