Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2022 | 13:40

För mörkt i "House of the Dragon"? Veckans avsnitt får tittare att klaga

HBO har svarat på kritiken: "Det ska vara så."
Nog för att ”House of the Dragon” är en stundtals mörk serie där brutalt våld tvingar en att blunda… men det betyder inte att ljussättningen (eller bristen på ljus) behöver spegla det.
 
Ändå har veckans avsnitt lyckats upprepa ett frustrerande problem vi minns från de sista sösongerna av ”Game of Thrones” - då ett avsnitt var så pass mörkt att det knappt gick att urskilja vad som pågick i en avgörande batalj.
 
Sen avsnitt 7 släpptes på HBO Max igår har flera ”House of the Dragon”-tittare klagat på att de inte ser ett dyft i speciellt en mörk nattscen.
 
 

HBO:s svar på kritiken

 
HBO själva verkar inte ta åt sig av kritiken. I USA har man svarat tittarna på Twitter med samma dryga standardsvar, att ”det ska vara så”.
 
”Vi uppskattar att ni hör av er om en nattscen i avsnitt 7 som är mörk på era skärmar. Det dimmade ljuset i scenen är ett avsiktligt kreativt beslut. Tack!”, skriver streamingtjänsten som svar.
 
(Nej, HBO. Ett vettigt kreativt beslut är att tittarna ska kunna se vad som händer på skärmen. Allt annat är ett uselt kreativt beslut. Tack för mig.)
 
 

Hyllas som bästa avsnittet hittills

 
Mörker eller inte, veckans ”House of the Dragon” har också fått mycket positiv kritik. Många fans hyllar avsnittet som seriens bästa hittills. MovieZines läsare har kommenterat på veckans eftersnack:
 
”Bra på alla fronter! Bästa avsnittet i serien hittills!” - Lovisa A.
 
”Skönt att de gått tillbaka till karaktärsbygget och bra dialog!” - Jakob W.
 
”Episk drakflygning! Jättebra avsnitt!” - Åsa A.
 
”Så intensiv! Hela avsnittet var ögongodis” - Cisco G.
 
”Svinbra! Bästa hittills” - Rickard W.
 
”Otroligt starkt avsnitt” - Philip L.
 
"House of the Dragon" sänds på HBO Max med nya avsnitt varje måndag. 
| 4 oktober 2022 13:40 |