Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 mars 2018 | 09:30

För lite naket i "Call Me By Your Name"?

Det tycker manusförfattaren James Ivory, som gärna hade sett Armie Hammer och Timothée Chalamet utan kläder.
Han vann en Oscar för sitt manus till "Call Me By Your Name", men är ändå inte nöjd med filmen. James Ivory kritiserar nu regissören Luca Guadagnino för att kärleksdramat undvek nakenscener.

- När Luca säger att han aldrig tänkte ha med nakenscener, är det helt osant. Vi satt precis här och diskuterade hur det skulle göras, så att påstå att det var hans medvetna beslut är bullshit, säger Ivory i en intervju.

Den Oscarsnominerade "Call Me By Your Name" berättar om hur 17-årige Elio faller för äldre Oliver, hans fars praktikant som ska bo med familjen under en sommar. I både romanförlagan och i Ivorys manus fanns det vågade sexscener med tillhörande nakenhet, något som enligt manusförfattaren förstås går hand i hand.

- Det är mer naturligt att visa allt än att dölja det, eller som Luca gjorde, panorera ut genom fönstret och visa träd istället.

Bägge skådespelarna hade dock en klausul i sina kontrakt som lovade att de inte behövde visa sig nakna. Något som Armie Hammer är lättad över:

- Jag har en dotter som en dag ska börja skolan. Det skrämmer mig lite att folk skulle reta henne, "här är en bild på din pappas kuk". Vi spelade definitivt in mer än vad ni får se.
 
 
"Call Me By Your Name" gick på bio i vintras. Vad tyckte ni om filmen?
| 29 mars 2018 09:30 |