Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 februari 2019 | 09:50

"Flykten från New York" är tillbaka på banan

En remake kommer skrivas och kanske regisseras av Leigh Whannell.
Att 80-talsklassikern "Flykten från New York" ska få en nyinspelning, har varit känt länge. Redan för nio år sen skrev vi om planerna för första gången. Sedan dess har projektet hamnat i ständigt nya händer, utan att ta fart.

Kanske kan Leigh Whannell sätta bollen i rullning. Enligt nya rapporter ska manusförfattaren bakom "Saw", "Insidious" och "Upgrade" skriva ett nytt manus till remaken. Tanken är att blanda idéer från John Carpenters film med nya element, och undvika misstagen som fällde nyinspelningarna av andra klassiska 80-talstitlar som "RoboCop" och "Total Recall". THR skriver att "dörren är öppen" för Whannell att även regissera filmen.
 
Carpentets kultfilm från 1981 utspelade sig i en framtid (år 1997) där Manhattan hade förvandlats till en fängelse-ö. När USA:s president kraschlandar bland banditer och mördare, är det upp till Kurt Russell att rädda honom. Det är inte klart vem som får ta över rollen som Snake Plissken i den nya filmen.

Det är den andra stora studiofilmen som Leigh Whannell tar på sig på mindre än en vecka. Han ska också skriva och regissera en ny version av skräckklassikern "Den osynlige mannen" åt Universal.
| 2 februari 2019 09:50 |