Film

Skribent

Mats Karlsson

28 januari 2019 | 19:00

Leigh Whannell regisserar "Invisible Man"

Studion Universal tar sitt Dark Universe i ny riktning.
För tre år sedan kom beskedet att en ny film om den osynlige mannen var på gång, men inte förrän nu är en regissör på plats. Variety rapporterar att Leigh Whannell ("Saw" och "Upgrade") har fått regijobbet.
 
Efter flera misslyckade monsterförsök (framför allt floppen "The Mummy") har studion valt att gå i en ny riktning med sin monstersatsning Dark Universe. Man har fått ombord producenten Jason Blum som har haft fina framgångar med flertalet skräckfilmer de senaste åren (senast med "Halloween"). Blum och Whannell känner varandra sedan tidigare, då de har samarbetat med filmerna "Upgrade" och "Insidious: Last Key".
 
- Vi är exalterade över att ta en mer individualiserad riktning för deras (monstren) återkomst till bioduken, säger Peter Cramer på Universal.
 
Johnny Depp som tidigare skulle spela huvudrollen i "Invisible Man", kommer enligt branschtidningen inte medverka i den planerade filmen. Däremot kan Depp dyka upp i andra monsterfilmer som ligger på utvecklingsbordet hos Universal.
 
H.G. Wells roman "Invisible Man" handlar om en forskare som lyckas bli osynlig, men tappar förståndet. Flera filmer har producerats genom åren och viken riktning Whannell och Blum planerar återstår att se, men så här säger Whannell i en tweet:
 
| 28 januari 2019 19:00 |