Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 januari 2022 | 16:11

Fler "Star Wars"-spel av Respawn Entertainment är på gång

En uppföljare på "Star Wars Jedi: Fallen Order", en förstapersonskjutare och ett strategispel är under utveckling.
Efter framgångarna med spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order" från 2019 som lyckats sälja över 10 miljoner exemplar, satsar Electronic Arts och Lucasfilm Games på mer rymdäventyr i en galax långt, långt borta. 
 
Det har länge talats om att spelet ska få en uppföljare, vilket Electronic Arts nu bekräftar. Respawn Entertainment jobbar nämligen redan på tvåan med regissören Stig Asmussen, men även två helt andra "Star Wars"-spel.
 
 
Förutom "Star Wars Jedi" har de en förstapersonskjutare med en kampanj för en spelare på gång med Peter Hirschmann i regissörstolen, som tidigare arbetat med "Star Wars Battlefront"-spelen. Teamet som gör det har senast gjort "Medal of Honor: Above and Beyond".
 
- Att arbeta med Lucasfilm Games på en ny FPS i Star Wars-galaxen är en dröm som går i uppfyllelse för mig, eftersom detta är en historia jag alltid har velat berätta, säger han.
 
Det tredje spelet är ett strategispel som görs i samarbete med studion Bit Reactor. 
 
- Vi är glada över att fortsätta arbeta med de fantastiskt talangfulla utvecklarna på Respawn. De har visat excellens i att berätta episka "Star Wars"-historier tillsammans med förstklassiga spel i olika genrer och vi ser fram emot att ta med fler fantastiska upplevelser till galaxen långt, långt borta, säger Douglas Reilly på Lucasfilm Games.
 
 
Det är bara några av de "Star Wars"-spel som är under utveckling för tillfället, då vi vet att svenska Massive Entertainment ("The Division") har ett äventyrsspel med en öppen värld på gång och att Quantic Dream ("Detroit: Become Human") gör ett berättelsedrivet spel. 
 
Vad tyckte du om "Star Wars Jedi: Fallen Order"? Vilket är det bästa spelet i serien? 
| 25 januari 2022 16:11 |