TWIN PEAKS

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 oktober 2014 | 11:00

Fler detaljer kring "Twin Peaks"-comebacken

Efter det inledande jublet att David Lynch återupplivar sin 25 år gamla kultserie kommer nu frågorna - och svaren.
Som MovieZine kunde meddela i går ska alltså Lynch och medskaparen Mark Frost ge oss nio helt nya avsnitt av "Twin Peaks" för visning i Showtime 2016. Lynch ska dessutom regissera dem alla och tittarfavoriten Kyle McLachlan väntas reprisera sin roll som agent Dale Cooper. 

Efter att nyheten slagit ner som en bomb i media deltog Frost i ett stort antal intervjuer, som ger ytterligare detaljer och som Collider plockat russinen ur kakan från. 

Till TV Line säger Frost att den här comebacken varit på gång i ungefär tre år.

- David och jag höll kontakten och förblev goda vänner genom alla år. För ungefär tre år sen åt vi lunch ihop på Musso & Frank, dit vi ofta brukar gå. Vi bollade idéer fram och tillbaka och plötsligt kom de att handla om "Twin Peaks". Och vi kände att det var en plats vi ville återvända till. Det var så det började. 

På frågan om han ser de här nya avsnitten som en säsong tre av "Twin Peaks" svarar han: 

- Nej, egentligen inte, men det är för att min hjärna inte funkar så. Jag har alltid sagt att "Twin Peaks" för mig var en roman som vi filmade varje sida av. Så det här är mer som att vi funnit ytterligare en bok i serien, som vi också vill göra TV av. 


Även om det är för tidigt att säga vilka som kommer dyka upp i de nya avsnitten, utöver MacLachlan, säger Frost till Deadline att fansen kan förvänta sig flera igenkännanden.

- Jag tror att både fansen och vi själva vill se så många av de gamla ansiktena som möjligt. Och många nya också. Vi kommer ha det i åtanke när vi börjar rollsätta och förhoppningsvis kommer var och ens historia få en del av uppmärksamheten. 

Frost säger också att de fans som är på jakt efter svar på frågor som originalserien lämnade efter sig förmodligen kommer bli extra glada för miniserien. 

- Jag är övertygad om att det kommer vara många saker som -  om folk är uppmärksamma när de tittar - de kommer bli nöjda med svaren på. 

När det kommer till att ha lärt av misstagen [vissa delar av säsong 2] säger Frost så här till HitFix:

- Jag tror att vad vi lärt oss är att du måste ha en riktigt tydlig huvudled genom skogen. Det är helt okej att ha biflöden och bäckar, och små gångvägar, men i slutändan måste själva vägen genom skogen vara mycket mörk, mycket tydlig och mycket farlig. Det är den vägen vi ska hålla oss till. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Frost passade också på att ta upp klipphängarslutet i seriens final.

- Vi försökte med alla medel som stod oss till buds att få ABC att säga ja till en tredje säsong. Det var vad vi tänkte. Och det visade sig vara ett ganska bra slutställe. För om serien inte skulle få någon fortsättning hade den i alla fall ett utropstecken i slutet. Och nu har vi chansen att skriva nästa mening. 

Netflix har bägge säsongerna av "Twin Peaks" för den som aldrig sett serien eller som bara vill friska upp minnet. I somras släpptes också en mastodontbox med över 90 minuter tidigare ovisat material, "Twin Peaks - The Entire Mystery"

Hur är det med peppen i dag då? Är den lika stor? Vilka gamla favoriter vill ni se i nya omgången?
| 7 oktober 2014 11:00 |